X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟι ΗΠΑ δεσμεύονται για την ασφάλεια του Ισραήλ δηλώνει ο Μπάιντεν σε...

Οι ΗΠΑ δεσμεύονται για την ασφάλεια του Ισραήλ δηλώνει ο Μπάιντεν σε συνομιλία με Λαπίντ

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν τη Τετάρτη ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Γιαϊρ Λαπίντ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ιερουσαλήμ, ο Αμερικανός Πρόεδρος «τόνισε την βαθιά του δέσμευση για την προάσπιση της ασφαλείας του Ισραήλ και για την διατήρηση των δυνατοτήτων του έναντι κάθε εχθρού και απειλής».

Αναφορικά στο περιεχόμενο της συνομιλίας η ανακοίνωση αναφέρει ότι συζητήθηκαν λεπτομερώς οι εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και για τις διάφορες προσπάθειες που καταβάλλονται ούτως ώστε να καθυστερήσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο, ως επίσης και για τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την τρομοκρατία που ασκεί το Ιράν στη Μέση Ανατολή και πέρα από αυτή».

Όπως σχολιάζουν τα ισραηλινά μέσα, η συνομιλία Μπάιντεν-Λαπίντ αναμενόταν να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε ακριβώς οι δυο ηγέτες θα συναντηθούν κατ’ιδίαν στις ΗΠΑ – κάτι που υπολογίζεται να συμβεί στο περιθώριο της προσεχούς Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη , πιθανότατα στις 20 Σεπτεμβρίου όπως είχε διαρρεύσει στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share