X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟι ΗΠΑ διατάσσουν το μη απαραίτητο προσωπικό να εγκαταλείψει τη Σαγκάη καθώς...

Οι ΗΠΑ διατάσσουν το μη απαραίτητο προσωπικό να εγκαταλείψει τη Σαγκάη καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι διέταξαν όλους τους μη απαραίτητους υπαλλήλους στο προξενείο τους στη Σαγκάη να φύγουν, ενώ εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλεια των Αμερικανών στην Κίνα, καθώς η κυβέρνηση επιβάλλει σκληρά μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση του Covid-19.

Η Κίνα έχει επιμείνει στην πολιτική του «μηδενικού Covid», με στόχο την εξάλειψη των λοιμώξεων μέσω αυστηρών αποκλεισμών, μαζικών ελέγχων και ταξιδιωτικών περιορισμών. Ωστόσο, η πολιτική αυτή έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από τον Μάρτιο, καθώς περισσότερα από 100.000 κρούσματα στη Σαγκάη οδήγησαν στον αποκλεισμό των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης, προκαλώντας ευρεία δημόσια κατακραυγή για τις ελλείψεις τροφίμων και την άκαμπτη πολιτική της αποστολής σε κέντρα καραντίνας οποιουδήποτε έχει θετικό αποτέλεσμα.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών «διέταξε την αναχώρηση λόγω της συνεχιζόμενης επιδημίας του Covid-19», ανέφερε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της πρεσβείας του στο Πεκίνο. Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν επίσης εκφράσει «ανησυχίες για την ασφάλεια και την ευημερία των Αμερικανών πολιτών προς αξιωματούχους της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας ανέφερε περισσότερες από 23.000 νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό την Τρίτη. Οι περισσότεροι κάτοικοί της παραμένουν υπό αυστηρό αποκλεισμό, αν και σε ορισμένους που ζουν σε γειτονιές που θεωρούνται χαμηλού κινδύνου για την εξάπλωση του ιού επετράπη να βγουν από τα σπίτια τους, προκαλώντας σκηνές πανηγυρισμών που κυκλοφόρησαν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψει σε μη απαραίτητους υπαλλήλους να εγκαταλείψουν το προξενείο της στη Σαγκάη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, προειδοποιώντας τους πολίτες στην Κίνα ότι μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με «αυθαίρετη επιβολή» των περιορισμών για τον ιό.

Η Κίνα αντέδρασε στις καταγγελίες των ΗΠΑ σχετικά με τους περιορισμούς στη Σαγκάη, με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν να κατακεραυνώνει το Σάββατο τις «αβάσιμες κατηγορίες» των ΗΠΑ και να επιμένει ότι η πολιτική της Κίνας ήταν «επιστημονική και αποτελεσματική».

Οι αρχές έχουν ετοιμάσει δεκάδες χιλιάδες νέα κρεβάτια σε περισσότερα από 100 αυτοσχέδια νοσοκομεία στο πλαίσιο της πολιτικής απομόνωσης κάθε ατόμου που βρέθηκε θετικό στον ιό, είτε παρουσιάζει συμπτώματα είτε όχι.

Οι ντόπιοι έχουν αρχίσει να αντιδρούν στους περιορισμούς αποκλεισμού, με πολλούς να βγαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την οργή τους για τις ελλείψεις τροφίμων και τους σκληρούς ελέγχους, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης δολοφονίας ενός κατοικίδιου από εργαζόμενο στον τομέα της υγείας.

Η αντιδημοφιλής πολιτική του διαχωρισμού των μολυσμένων παιδιών από τους γονείς τους που δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό, η οποία έχει πλέον αμβλυνθεί, προκάλεσε επίσης μια σπάνια εκδήλωση δημόσιας οργής την περασμένη εβδομάδα, οι αξιωματούχοι όμως δεν αλλάζουν την προσέγγιση μηδενικής ανοχής.

Οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες παράδοσης δήλωσαν ότι θα ενισχύσουν τα αποθέματα τροφίμων και θα επιστρατεύσουν χιλιάδες οδηγούς για να ενισχύσουν την παροχή βασικών αγαθών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share