X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΠΟΨΕΙΣΟι μετασεισμοί θα έχουν συνέχεια, λένε οι Τούρκοι ειδικοί

Οι μετασεισμοί θα έχουν συνέχεια, λένε οι Τούρκοι ειδικοί

Οι μετασεισμοί στην Τουρκία θα συνεχιστούν με μειωμένη ένταση κατά τις επόμενες εβδομάδες, προειδοποιούν οι Τούρκοι επιστήμονες.

Ο καθηγητής Δρ Χαλούκ Οζένερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου και Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Βοσπόρου, δήλωσε ότι ο σεισμός, του οποίου το επίκεντρο ήταν η περιοχή Παζάρτζικ του Μάρας, ήταν ίσου μεγέθους με εκείνον που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου 1999 και πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουμε τον μεγαλύτερο σεισμό που έχουμε δει σε αυτή τη γεωγραφία σε μια περίοδο 24 ετών».

Ο κ. Οζένερ προέβη σε αυτή την δήλωση στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Βοσπόρου σχετικά με τον σεισμό μεγέθους 7,7 βαθμών που έπληξε 10 επαρχίες της Τουρκίας.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου ανέφερε ότι ο σεισμός στο Παζάρτζικ ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός μετά τον σεισμό του Γκιόλτζουκ που σημειώθηκε στις 17 Αυγούστου 1999.

Αναφέροντας ότι ο σεισμός επηρέασε 10 επαρχίες και έγινε επίσης αισθητός στην Κύπρο, το Ιράκ και τη Συρία, ο κ. Οζέρνερ ανέφερε ότι υπήρξαν περίπου 100 μετασεισμοί. Οι 53 από αυτούς ήταν πάνω από την κλίμακα 4 του Ρίχτερ.

«Αυτοί οι σεισμοί θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, με μειωμένη ένταση. Αλλά αυτοί οι σεισμοί μπορεί να διαρκέσουν μήνες ή ακόμη και ένα χρόνο», πρόσθεσε ο Τούρκος επιστήμονας.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες απόψεις εκφράζουν και άλλοι Τούρκοι επιστήμονες που καταθέτουν τις απόψεις τους στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share