X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΟι προτεραιότητες του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών σε συνάντηση με την ΕΚΚ

Οι προτεραιότητες του Συνδέσμου Χρηματοοικονομικών Αναλυτών σε συνάντηση με την ΕΚΚ

Τις προτεραιότητές του παρουσίασε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) σε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ΕΚΚ, Γιώργο Θεοχαρίδη και Γιώργο Καρατζιά, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του, στη διαδικτυακή συνάντηση, τα μέλη CFA Society Cyprus εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί αναγκαία, κυρίως σε θέματα στα οποία αναλαμβάνει δράση ο Σύνδεσμος.

Εκ μέρους του CFA Society Cyprus παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Ελένη Κωνσταντίνου, o Αντιπρόεδρος Evgeny Tarakanov και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Advocacy Ζήνων Παπαφιλίππου.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν οι στόχοι του Συνδέσμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους τρεις πυλώνες δράσης του Συνδέσμου: την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, την προώθηση της ακεραιότητας και του επαγγελματισμού παρέχοντας τεχνοκρατική υποστήριξη στις τοπικές αρχές και την ανάπτυξη επαγγελματιών με τα υψηλότερα πρότυπα δεοντολογίας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής αριστείας σε φοιτητές πανεπιστημίων.

Ταυτόχρονα, ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας CFA και του CFA Institute, εκ μέρους του Συνδέσμου αναφέρθηκαν και οι τρόποι αξιοποίησης των διασυνδέσεών του με το γραφείο του CFA Institute στις Βρυξέλλες, με στόχο την προσφορά τεχνογνωσίας στη διαμόρφωση των τοπικών νομοθεσιών, για εναρμόνιση της Κύπρου με τον αυξανόμενο αριθμό οδηγιών και νομοθετημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΚ ανέλυσε τις προτεραιότητες της εποπτικής Αρχής για την νέα χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη της στο έργο του CFA Society Cyprus. Παράλληλα συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στην βάση των κοινών στόχων και δράσεων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share