X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟι Ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Οι Ρωσικές Δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο της Ευρώπης, στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου οι τοπικές αρχές.

«Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής», ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιση της λειτουργίας τους ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο εργοστάσιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, βάζοντας φωτιά σε παρακείμενη πενταώροφη εκπαιδευτική εγκατάσταση.

Η Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ δήλωσε την Πέμπτη 3 Μαρτίου ότι οι αντιδραστήρες του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια «προστατεύονται από ισχυρές δομές και οι αντιδραστήρες κλείνουν με ασφάλεια».

Η Γκράνχολμ δήλωσε στο Twitter ότι είχε μιλήσει με τον Υπουργό Ενέργειας της Ουκρανίας σχετικά με την κατάσταση στο εργοστάσιο και ανέφερε ότι υπάρχει δεν καταγράφηκαν αυξημένες μετρήσεις ραδιενέργειας κοντά στις εγκαταστάσεις.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι μία από τις έξι πυρηνικές μονάδες λειτουργούσε το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share