X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στην Κολομβία

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στην Κολομβία

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη όταν λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό με ρυμουλκούμενο, στον νομό Λα Γουαχίρα, στη βόρεια Κολομβία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το δυστύχημα έγινε σε δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα του νομού, τη Ριοάτσα, με την τουριστική πόλη Παλομίνο, διευκρίνισε.

«Μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου, και εννέα τραυματίες που διακομίστηκαν σε κοντινά κέντρα υγείας», δήλωσε ο Φρανσίσκο Χαβιέρ Κάστρο, αξιωματικός της αστυνομίας.

Η Αστυνομία υποθέτει πως ένας από τους οδηγούς αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Οι δρόμοι στη Γουαχίρα είναι συχνά στενοί. Τα τροχαία συγκαταλέγονται στις κυριότερες αιτίες θανάτου στην Κολομβία.

«Ο οδηγός του λεωφορείου δεν είχε καμιά άλλη επιλογή παρά να το ρίξει στην άκρη του δρόμου», καθώς το ρυμουλκούμενο του φορτηγού είχε παρεκκλίνει από την πορεία του κι ερχόταν καταπάνω του, εξήγησε αυτόπτης μάρτυρας, ο Χοσέ Γκόμες, αδελφός ενός από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στην τηλεοπτική εκπομπή Caracol Noticias.

Το 2022, 7.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστυχήματα στους δρόμους της χώρας των 50 εκατομμυρίων κατοίκων, αριθμός αυξημένος κατά 13% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τους αριθμούς της εθνικής υπηρεσίας οδικής ασφάλειας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share