X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΟλοήμερη συνεδρία Ολομέλειας Βουλής με σημαντικά θέματα στην ατζέντα

Ολοήμερη συνεδρία Ολομέλειας Βουλής με σημαντικά θέματα στην ατζέντα

Συνέρχεται σήμερα σε ολοήμερη συνεδρία η Ολομέλεια της Βουλής με σημαντικά θέματα στην ατζέντα, όπως η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, ενόψει και της ψηφοφορίας για τον κρατικό προϋπολογισμό, οι εκποιήσεις, το συνταξιοδοτικό και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία.

Η συνεδρία θα ξεκινήσει στις 09:00.

Στις 6,7 και 8 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό. Η σχετική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στις 8 του μήνα.

Στη συνέχεια η Βουλή θα αναστείλει τις εργασίες της ενόψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου του 2023.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος Αναστασιαδης είχε προβεί σε αναπομπή του νόμου που ψήφισε η Βουλή για τρίμηνη αναστολή των εκποιήσεων.

Το νομοσχέδιο για το συνταξιδοτικό αφορά στη δημιουργία του νέου Επαγγελματικού Σχεδίου Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων των Υπαλλήλων της Κρατικής Υπηρεσίας και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Για το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, με χθεσινή επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση το Υπουργείο δεν επιθυμεί ή σκοπεύει να παρέμβει στο έργο της Βουλής ούτε θεωρεί ότι ήταν παρέμβαση η κοινοποίηση γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη πρόταση νόμου έχει προβλήματα συνταγματικής τάξης.

Είχε προηγηθεί απαντητικη επιστολή της κα. Δημητρίου στον κ. Προδρόμου στην οποία αυτή ανέφερε πως “οποιαδήποτε παρέμβαση της Εκτελεστικής Εξουσίας επί της ουσίας της προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης που αφορά στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, συνιστά αντιθεσμική και αντιδεοντολογική πράξη, η οποία εμπεριέχει προφανείς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία των θεσμών και θα έπρεπε να αποφεύγετο”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share