X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΟλοκληρώνεται σήμερα το 38ο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον

Ολοκληρώνεται σήμερα το 38ο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον

Με συμμετοχή οργανώσεων και εκπροσώπων της ελληνοκυπριακής ομογένειας από όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ, ολοκληρώνεται σήμερα στην Ουάσιγκτον το 38ο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ.

Σημαντική ήταν η παρουσία στο συνέδριο 40 και πλέον Γερουσιαστών και μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στο κυπριακό ζήτημα. Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι “ο ρόλος της ΠΣΕΚΑ είναι να ενώνει και χαίρομαι ιδιαίτερα που έφερα κοντά όλες τις μεγάλες οργανώσεις των ΗΠΑ. Σήμερα είδαμε 40 βουλευτές, Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους σε θέσεις κλειδιά όσον αφορά την Κύπρο και την Ελλάδα”.

Συνεχίζοντας είπε πως πιστεύει “ότι χαράξαμε μια πορεία που με τη νέα κυβέρνηση της Κύπρου ελπίζω να οδηγηθούμε σε κάτι θετικό. Αυτές οι σχέσεις με τις ΗΠΑ πρέπει να δυναμώσουν. Το θέμα της Ουκρανίας μας βοηθάει και μας δίνει την ευκαιρία να πούμε ότι η πρώτη εισβολή στην Ευρώπη ήταν αυτή της Κύπρου”.

Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια της ΠΣΕΚΑ, ο κ. Κρίστοφερ τόνισε πως θα επικεντρωθούν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

“Στόχος μας είναι να εκλέξουμε όσους περισσότερους Ελληνοαμερικανούς μπορούμε, όσους μας υποστηρίζουν. Έχουμε στόχο τα μεγάλα ονόματα στη Γερουσία και στη Βουλή για να βοηθήσουμε μαζί με τον Γερουσιαστή Μενέντεζ να πετύχουμε τους σκοπούς μας”, είπε.

Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε το επίσημο δείπνο της ΠΣΕΚΑ παρουσία του πρέσβη της Κύπρου στην Ουάσιγκτον Μάριου Λυσιώτη, της Πρέσβειρας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργου Τσούνη, του Κυβερνητικού ςκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, κυπριακών και ςλληνικών οργανώσεων.

Η κ. Παπαδοπούλου, παίρνοντας το λόγο δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι “η Κύπρος έχει σημαντική θέση στην καρδιά μου και στη ζωή. Το γράμμα Α στην ΠΣΕΚΑ είναι για τον αγώνα. Εκ μέρους της Ελλάδας θέλω να πω ευχαριστώ στην ΠΣΕΚΑ για ό,τι κάνει για την Κύπρο. Ο ελληνισμός δεν θα ξεχάσει πότε τη διαίρεση της Κύπρου”.

Αναφερόμενη στον Φίλιπ Κρίστοφερ σημείωσε ότι “είμαστε ευγνώμονες για όσα έχει κάνει έως τώρα για την Κύπρο και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να δούμε την Κύπρο ελεύθερη”.

Ο Πρέσβης της Κύπρου Μάριος Λυσιώτης ανέφερε πως αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο στο οποίο παρευρίσκεται ως πρέσβης. “Έχω ανάμεικτα συναισθήματα, νιώθω ευγνωμοσύνη για όλα τα χρόνια που βρίσκομαι εδώ και είμαι περήφανος για όσα έχουμε κάνει για να δυναμώσουμε τη σχέση της Κύπρου με τις ΗΠΑ”, είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share