X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΟμάδα νομοθετών στην Ελβετία προτείνει την απαγόρευση των ναζιστικών συμβόλων

Ομάδα νομοθετών στην Ελβετία προτείνει την απαγόρευση των ναζιστικών συμβόλων

Διακομματική ομάδα νομοθετών στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο καντόνιο της Γενεύης, προτείνει την τροποποίηση του συντάγματος, ώστε «να απαγορεύει την δημόσια ανάρτηση ναζιστικών συμβόλων ή τη χρήση τους σε ενδυμασίες, όπως επίσης και τη χρήση εμβλημάτων ή αντικειμένων σχετικών με τους Ναζί».

Η ομάδα που προτείνει την απαγόρευση, φιλοδοξεί ότι η πρόταση θα γίνει αποδεκτή ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόταση, η Ελβετία θα συμβαδίζει με πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες. Για να ισχύσει η τροποποίηση του Συντάγματος, θα πρέπει να εγκριθεί από την ομοσπονδιακή Βουλή της χώρας στη Βέρνη και να περάσει από δημοψήφισμα στη Γενεύη.

Σημειώνεται ότι από την απαγόρευση αυτή, θα εξαιρεθούν μουσεία και κινηματογραφικές παραγωγές.

Τον «τρέχοντα μακάβριο εκρομαντισμό» του ναζισμού, καταδίκασε ο Φρανσουά Λεφόρτ εκ μέρους των Πρασίνων, λέγοντας ότι το εμπόριο φασιστικών ενθυμίων «υποστηρίζει μία ρατσιστική ιδεολογία και είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία».

«Είναι ισχυρός ο συμβολισμός, καθώς πολιτικοί από διαφορετικά κόμματα προσπαθούν να απαγορεύσουν αυτά τα ναζιστικά σύμβολα και αντικείμενα, για περισσότερα από 20 χρόνια», ανέφερε ο Τομάς Μπλασί, του Λαϊκού κόμματος, που ήταν εισηγητής της πρότασης. Μάλιστα, ο παππούς του Μπλασί, Γκαστόν Μπνβάλ, που υπηρέτησε ως αξιωματικός υπό τον Ντε Γκωλ, είχε συλληφθεί από τους Ναζί το 1943 και κρατήθηκε για δύο χρόνια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μαουντχάουζεν.

Υπάρχει αυξημένη πίεση προς την Ελβετία, η οποία είχε παραμείνει ουδέτερη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Γερμανία και η Πολωνία, που έχουν απαγορεύσει πλήρως τα ναζιστικά σύμβολα, ή όπως τη Γαλλία, η οποία απαγορεύει την προβολή ναζιστικών αντικειμένων, αν και δεν είναι απαγορευμένη η πώλησή τους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share