X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠάνω από $7 δισεκατομμύρια έβγαλαν τα hedge funds από την πτώση των...

Πάνω από $7 δισεκατομμύρια έβγαλαν τα hedge funds από την πτώση των μετοχών των τραπεζών

Σε 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια ανήλθε το κέρδος που αποκόμισαν τα αντισταθμιστικά αμοιβαία κεφαλαία υψηλού κινδύνου (hedge funds) στοιχηματίζοντας στην πρόσφατη πτώση των τιμών των μετοχών των τραπεζών, αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Πρόκειται για τα υψηλότερα κέρδη για hedge funds από «σορτάρισμα» τραπεζικών μετοχών από τη μεγάλη κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα το 2008.

Στην ουσία το ποσό αυτό προέκυψε σε διάστημα μόλις ενός μηνός, από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank έως την έκτακτη δράση για να αποσοβηθούν οι συνέπειες από την κρίση στην Credit Suisse, με την εξαγορά της από τη UBS.

Τα funds που «σορτάρουν» στην ουσία δανείζονται μετοχές και έπειτα τις πωλούν, ελπίζοντας ότι θα τις ξαναγοράσουν σε χαμηλότερη τιμή λόγω της απώλειας εμπιστοσύνης που θα έχει προκαλέσει η μαζική πώληση.

Το κύριο κέρδος, περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, προέκυψε από τέτοιου είδους αγοραπωλησίες μετοχών της Silicon Valley Bank. Ακολούθησε ως υψηλότερη απόδοση για τα hedge funds με 848 εκατομμύρια δολάρια η αστάθεια στη μετοχή της First Republic, της τράπεζας από την Καλιφόρνια που διασώθηκε από μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα.

Συνολικά 684 εκατομμύρια δολάρια ήταν το κέρδος των αντισταθμιστικών κεφαλαίων από το ποντάρισμα κατά της Credit Suisse, της οποίας η μετοχή υποχώρησε κατά 71%.

Το δημοσίευμα της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας βασίζεται σε ανάλυση της εταιρείας επεξεργασίας οικονομικών δεδομένων Ortex.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share