X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠάνω από 70.000 εργοδοτούνται στην αμυντική βιομηχανία της Βουλγαρίας, λέει ο Υπουργός...

Πάνω από 70.000 εργοδοτούνται στην αμυντική βιομηχανία της Βουλγαρίας, λέει ο Υπουργός Οικονομίας

Η αμυντική βιομηχανία της Βουλγαρίας εργοδοτεί πάνω από 70 χιλιάδες ανθρώπους και ο τομέας είναι αξιοσημείωτης οικονομικής και κοινωνικής σημασίας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Νίκολα Στογιάνοφ, την Τρίτη, κατά την έναρξη του ετήσιου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ενόπλων Δυνάμεων, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών (AFCEA), TechNet Sofia 2022, στην Κεντρική Στρατιωτική Λέσχη, στη Σόφια.

Όπως μεταδίδει το BTA, το Παράρτημα Σόφιας του AFCEA, υπό τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός των Όπλων και Εξοπλισμού του Βουλγαρικού Στρατού. Επανεκκίνηση» θα παρουσιάσει καινοτόμες τεχνολογίες και εξοπλισμό από κορυφαίες βουλγαρικές και διεθνείς εταιρείες για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων και θα ακούσει και θα συζητήσει συγκεκριμένα κυβερνητικά σχέδια και δράσεις για έργα που έχουν ανακοινωθεί και ενδεχόμενες εναλλακτικές επιλογές γι αυτά.

Ο κ. Στογιάνοφ είπε ότι οι βουλγαρικές εταιρείες συμμετέχουν ενεργά και έχουν επιτυχείς αποδόσεις σε πολύ ανταγωνιστικές διεθνείς διαδικασίες προσφορών του ΝΑΤΟ και σε υφιστάμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα με επίκεντρο την άμυνα. Πρόσθεσε ότι αυτός ο τομέας είναι ανταγωνιστικός και έχει την θέση του σε μια Ευρωπαϊκή βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας.

Ο κ. Στογιάνοφ επισήμανε επίσης ότι η βουλγαρική αμυντική βιομηχανία έχει σημαντική δυναμικότητα που μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε έργα για τον εκσυγχρονισμό του βουλγαρικού στρατού.

Στο συνέδριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας Ντιμίταρ Στογιάνοφ, ο Αρχηγός Άμυνας Εμίλ Εφτίμοφ, ο Σύμβουλος Ασφαλείας και Άμυνας του Προέδρου Ρούμεν Ράντεφ Ιλίγια Μιλούσεφ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share