X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠαραιτήθηκε από την Προεδρία της Ομόνοιας ο Παπασταύρου

Παραιτήθηκε από την Προεδρία της Ομόνοιας ο Παπασταύρου

Την παραίτηση του από την προεδρία της Ομόνοιας ανακοίνωσε χθες ο Σταύρος Παπασταύρου, μια απόφαση η οποία θα φέρει εξελίξεις στο στρατόπεδο των πρασίνων.

Ο κ. Παπασταύρου σε δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι της Ομόνοιας ενημέρωσε πως δεν θα συνεχίσει στην Προεδρία, ζητώντας από το σωματείο να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα συνεχίσουν στη εταιρεία του συλλόγου.

Αρχικά, ο κ. Παπασταύρου ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της Ομόνοιας για την αναστάτωση αυτούς τους τελευταίους 18 μήνες. «Θέλω να ενημερώσω ότι παραιτούμαι με βαριά καρδιά από την εταιρεία της Ομόνοιας. Πιστεύω είναι το ίδιο με τον κόσμο της, αφού θέλουμε να μεγαλώσει εντός συνόρων και στην Ευρώπη με διακρίσεις», είπε.

«Ο λόγος που πήρα αυτή τη δύσκολη απόφαση είναι γιατί μετά από 18 μήνες συνεχών συναντήσεων – συνομιλιών που δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Ελπίζω ότι στα πέντε χρόνια που ήμουν στην Ομόνοια να είχαμε τις επιτυχίες που αξίζουν στον κόσμο της Ομόνοιας. Πιστεύω στα πέντε χρόνια παρουσίας η ομάδα ήταν η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπασταύρου ευχαρίστησε τους Ομονοιάτες στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο για την ευκαιρία που του έδωσαν να ηγηθεί αυτού του τεράστιου Σωματείου.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως πριν 18 μήνες ζήτησε από το σωματείο να αλλάξουν την υπάρχουσα συμφωνία. «Δεν είναι του χαρακτήρα μου να αλλάζω συμφωνίες που κάνω, αλλά ο λόγος που έγινε είναι ότι το σωματείο πρόσφερε σε κάποιον άλλο μια διαφορετική συμφωνία με πιο καλούς όρους απ’ ό,τι στη συμφωνία μαζί μου. Όταν το άκουσα ένιωσα ότι από τη στιγμή που πέτυχα τόσα πράγματα στην Ομόνοια με τους συνεργάτες μου, ξόδεψα τόσα λεφτά, μείωσα το χρέος του Σωματείου, το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν είναι να μου δώσουν και μένα παρόμοιους ή καλύτερους όρους από κάποιον που δεν πρόσφερε στην Ομόνοια», είπε.

Αναφερόμενος στους λόγους της παραίτησης, ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» είπε: «Χάθηκε κάπου η εμπιστοσύνη, εγώ τουλάχιστον τι έκανα, τι έδειξα, ξέρουμε όλοι και θα είμαι εκεί, αν θα μπορούσαμε να κάνουμε συμφωνία για τα επόμενα χρόνια. Απλώς ήθελα να υπάρχει μια ασφάλεια ότι, αν ήθελα να πουλήσω τις μετοχές μου, να μπορέσω να τις πουλήσω χωρίς να έρθει το σωματείο πίσω και να κάνει το ίδιο πριν 18 μήνες δηλαδή να αλλάξουμε τις συμφωνίες», ανέφερε.

Ο κ. Παπασταύρου είπε πως η υφιστάμενη συμφωνία προνοεί ακόμα 5 χρόνια και «μπορούμε για ακόμα 5 και ακόμα 5. Ναι, θα παραμείνω μέτοχος στην εταιρεία. Δεν υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή που θα αγοράσει την Ομόνοια. Θα παραμείνω ως μέτοχος στην εταιρεία για τα επόμενα 5 χρόνια, μετά μπορώ να φύγω ή να μείνω».

Είπε πως η εταιρεία χρωστά λεφτά, αλλά, όπως είπε, όλα τα λεφτά τα χρωστάει στον ίδιο προσωπικά, επισημαίνοντας πως αυτό το χρέος είναι κάπου 15-16 εκατομμύρια ευρώ. «Εγώ δεν θα ψάξω να βρω κάποιον για τις μετοχές μου, γιατί δεν πιστεύω να βρεθεί κάποιος. Γιατί, κακά τα ψέματα, για να αναλάβει κάποιος την Ομόνοια, πρέπει να βάζει από την τσέπη του 4-5 εκατ. τον χρόνο. Ο μόνος που υπάρχει σήμερα είμαι εγώ. Ήμουν έτοιμος να συνεχίζω να βάζω λεφτά στην Ομόνοια, αλλά έπρεπε να αλλάξει η συμφωνία για να υπάρχει ασφάλεια και χτίζω κάτι που θα δημιουργήσει αξία σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την αποτυχία εξεύρεσης της χρυσής τομής με το σωματείο, ο κ. Παπασταύρου είπε μέχρι πριν λίγες ώρες προσπαθούσαν να βρουν σημείο επαφής με το σωματείο. «Είχαμε αυτή την συνέντευξη και δεν ήξερα τι θα έλεγα. Από το σωματείο δεν ήρθαν να μου πουν κάτι», είπε και πρόσθεσε: «Ήξεραν ότι σήμερα θα παραιτηθώ και δεν ήρθαν να πουν θα αποσύρουμε το βέτο και θα βάλουμε άλλα 10-20 κριτήρια ισάξια. Τους το ζητήσαμε, αλλά δεν μας έστειλαν ούτε ένα κριτήριο».

Καταλήγοντας, είπε πως θα είναι εκεί και θα βοηθήσει όσο μπορεί τους καινούργιους διευθυντές για να φέρουν χαρές στον κόσμο της Ομόνοιας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share