X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠαραμένει η μάσκα στο εσωτερικό πλοίων, ταξί και φαρμακεία στην Ελλάδα με...

Παραμένει η μάσκα στο εσωτερικό πλοίων, ταξί και φαρμακεία στην Ελλάδα με εισήγηση της επιτροπής

Περαιτέρω εξαιρέσεις όσον αφορά την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας θέτει η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, η οποία συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Υπουργείου Υγείας της χώρας, η υποχρεωτική χρήση μάσκας καταργείται από σήμερα σε όλους σχεδόν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τα νοσοκομεία, τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα μέσα αστικής συγκοινωνίας, στα οποία δεν υπάρχουν αριθμημένες θέσεις.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε τρεις ακόμα εξαιρέσεις, όπου η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική: τους εσωτερικούς χώρους των πλοίων τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιβάτες, στα ταξί και στα φαρμακεία για εργαζόμενους και πελάτες.

Η χρήση μάσκας καθίσταται πλέον προαιρετική και στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο των εξετάσεων όπου θα είναι υποχρεωτική.

Νωρίτερα σήμερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε το επιβατικό κοινό για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας τόσο στους χώρους των αεροδρομίων, όσο και στα αεροπλάνα. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας, παραμένει «η σύσταση για χρήση της μάσκας όπου κρίνεται απαραίτητο από τους επιβάτες και ιδίως σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, η άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας θα ισχύσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022, οπότε και θα υπάρξει επανεκτίμηση των δεδομένων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share