X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠαρουσίαση του πρώτου πλωτού έργου ηλιακής ενέργειας της Βουλγαρίας

Παρουσίαση του πρώτου πλωτού έργου ηλιακής ενέργειας της Βουλγαρίας

Ένα μεγάλο έργο για την κατασκευή του πρώτου πλωτού ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας της Βουλγαρίας παρουσιάστηκε στη Σόφια την Τρίτη.

Η κατασκευή του εργοστασίου στην υδάτινη περιοχή του φράγματος Ogosta (βορειοανατολική Βουλγαρία) αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο χρόνια και να διαρκέσει ενάμιση με δύο χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι η εγκατάσταση θα τεθεί σε λειτουργία εντός τεσσάρων ετών, δήλωσε στο BTA ο Διευθύνων Σύμβουλος της Profine Energy Bulgaria, Κρουμ Βασίλεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ισχύς του ηλιακού πάρκου είχε αρχικά προγραμματιστεί στα 500 με 800 MW και η κατά προσέγγιση ισχύς στις 1.350 MWh.

Η επένδυση εξαρτάται από το μέγεθος του πάρκου: θα κοστίσει 800 εκατομμύρια ευρώ για 800 MW και 500 εκατομμύρια ευρώ για 500 MW, δηλαδή, 1 εκατομμύριο ευρώ ανά 1 MWh, είπε.

Η εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιεί περίπου 850 εκτάρια από τη συνολική επιφάνεια των 2.000 εκταρίων του φράγματος.

Ο Βασίλεφ είναι σίγουρος ότι τα ψάρια στο φράγμα δεν θα επηρεαστούν. Αποδίδει τις διαμαρτυρίες περί υπερθέρμανσης του νερού, όσον αφορά το έργο, μεταξύ των κατοίκων της περιοχής στην έλλειψη ενημέρωσης. «Θέλουμε να μιλήσουμε μαζί τους και να τους εξηγήσουμε τι σχεδιάζουμε», είπε.

Ο όμιλος Profine Energy GmbH, ο οποίος εδρεύει στο Waghausel της Γερμανίας, έχει κατασκευάσει παρόμοια πλωτά πάρκα στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία και την Ισπανία, σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της βουλγαρικής θυγατρικής.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share