X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠαρουσιάστηκε στη Λεμεσό το τρίτομο βιβλίο του Αντρέα Καουρή για τον Γρηγόρη...

Παρουσιάστηκε στη Λεμεσό το τρίτομο βιβλίο του Αντρέα Καουρή για τον Γρηγόρη Αυξεντίου

Η ζωή, η δράση στον απελευθερωτικό αγώνα και η ηρωική θυσία του Σταυραετού του Μαχαιρά, Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, εξιστορούνται στο τρίτομο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Αντρέα Καουρή, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Δήμο Λεμεσού, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού, 66 χρόνια από τον θάνατο του μεγαλύτερου ήρωα του κυπριακού ελληνισμού, ο Αντρέας Καουρής δίνει στο κοινό ένα σημαντικό ερευνητικό έργο από το οποίο φωτίζει άγνωστες πτυχές της δράσης του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Σε χαιρετισμό του, ο ΥΠΑΜ ανέφερε πως είναι με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας που παρευρίσκεται στην παρουσίαση του βιβλίου, προσθέτοντας πως «ο αγαπητός Αντρέας Καουρής, μέσα από ένα μακροχρόνιο και κοπιαστικό ερευνητικό και συγγραφικό έργο, πέτυχε ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα, προσφέροντας στην κοινωνία και την πολιτεία ένα κόσμημα για τη ζωή και τη δράση του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, του μεγάλου διδάξαντα, του Γρηγόρη Αυξεντίου».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως δεν θα τολμούσε να διανοηθεί πώς θα ήταν η πορεία του κυπριακού ελληνισμού χωρίς «τον ύψιστο σηματοδότη της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου» και σημείωσε ότι το βιβλίο του Αντρέα Καουρή «είναι ένα μνημειώδες έργο για τη ζωή και το θάνατο του θρυλικού ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, του Σταυραετού του Μαχαιρά».

Στην αντιφώνηση του και αφού έκανε αναφορά, μέσα από τα βιβλία του, στη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Αυξεντίου, ο συγγραφέας Αντρέας Καουρής είπε πως «αυτή η δουλειά που βλέπετε μέσα από τα βιβλία, είναι μια δουλειά που την ονειρεύτηκα και την ερωτεύτηκα στη Λύση και την κάνω πράξη ζωής στην προσφυγιά».

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Άρη Λεμεσού, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια συγκινητική ερμηνεία από τον Χρήστο Αλεξάνδρου, του τραγουδιού του Γιακουμή Ατσιήκκου και της Ευφροσύνης Γιάγκου, «Αχ Αυξεντίου τα Βουνά».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης», εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον Γρηγόρη Αυξεντίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share