X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠερίπου 735 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με χρόνια πείνα το 2022, καταδεικνύει έκθεση...

Περίπου 735 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμέτωποι με χρόνια πείνα το 2022, καταδεικνύει έκθεση του ΟΗΕ

Περίπου 735 εκατομμύρια άνθρωποι ήλθαν αντιμέτωποι με χρόνια πείνα το 2022, ένας αριθμός πολύ ψηλότερος από ότι πριν την πανδημία COVID-19, ο οποίος απειλεί την πρόοδο προς τον παγκόσμιο στόχο για εξάλειψη της πείνας μέχρι το 2030, ανέφεραν την Τετάρτη τα Ηνωμένα Έθνη.

Μια πολυετής ανοδική τάση σε ό,τι αφορά την πείνα σταθεροποιήθηκε πέρσι καθώς πολλές χώρες ανέκαμψαν οικονομικά από την πανδημία, αλλά ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πίεσή του στις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας επηρέασαν κάποια από αυτά τα οφέλη, ανέφεραν τα ΗΕ στην ετήσια έκθεσή τους για την Κατάσταση της Ασφάλειας Τροφίμων και για τη Διατροφή στον Κόσμο.

Το αποτέλεμα ήταν ότι όπως υπολογίζεται 122 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι πεινούσαν το 2022 σε σύγκριση με το 2019 και ο κόσμος “απέχει κατά πολύ” από το να πετύχει τον Βιώσιμο Αναπτυξιακό Στόχο των ΗΕ για εξάλειψη της πείνας μέχρι το 2030, αναφέρει η έκθεση. Αντίθετα, προβλέπει πως 600 εκατομμύρια άνθρωποι θα υποσιτίζονται το 2030.

“Βλέπουμε πως η πείνα σταθεροποιείται σε ένα υψηλό επίπεδο, και αυτό είναι άσχημο νέο”, ανέφερε ο Μάξιμο Τορέρο Κούλεν, επικεφαλής οικονομολόγος στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των ΗΕ (FAO), σε συνέντευξη στο Ρόιτερς.

Οι κυριότεροι λόγοι για την πακόσμια πείνα τα τελευταία χρόνια είναι ο επηρεασμός των συνθηκών διαβίωσης λόγω συγκρούσεων, οι κλιματικές ακραίες καταστάσεις που απείλησαν τη γεωργική παραγωγή και οι οικονομικές δυσκολίες που επιδεινώθηκαν λόγω της πανδημίας, σύμφωνα εμ την έκθεση.

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, όπως η Νότια Αφρική και οι περισσότερες περιοχές στην Ασία η πείνα μειώθηκε. Ωστόσο, αυξήθηκε στην Καραϊβική, τη Δυτική Ασία και την Αφρική.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share