X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠερισσότερα από 9 δις δολάρια θα δαπανήσει ο Καναδάς για μηδενικές εκπομπές...

Περισσότερα από 9 δις δολάρια θα δαπανήσει ο Καναδάς για μηδενικές εκπομπές άνθρακα και πράσινη μετάβαση

Περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα και περισσότερη πράσινη ενέργεια ήταν μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό την Τρίτη, στο πλαίσιο ενός σχεδίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πώς ο Καναδάς θα πετύχει τον στόχο μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Σε ομιλία στο Βανκούβερ ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε 9,1 δις δολάρια σε δράσεις για το κλίμα και τόνισε πως η επιθυμία της Ευρώπης να αποδεσμευτεί από το ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, πρέπει να κτυπήσει καμπανάκι για μια ευρύτερη στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι καναδικές βιομηχανικές ενώσεις δήλωσαν ότι το σχέδιο παρέχει περισσότερη επιχειρηματική ασφάλεια ωστόσο οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ανέφεραν ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα, αν και χαιρέτισαν την εστίαση στις πράσινες μεταφορές και τις δράσεις στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, που είναι οι δύο πιο ρυπογόνες πηγές της χώρας.

Η Κυβέρνηση Τριντό έθεσε πέρυσι έναν νέο στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 40 έως 45 τοις εκατό κάτω από τα επίπεδα του 2005 έως το 2030.

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Τζέρι ΝτεΜάρκο δήλωσε τον Νοέμβριο ότι ο Καναδάς κατέχει την χειρότερη επίδοση μεταξύ των βιομηχανικών χωρών της Ομάδας των Επτά όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών.

Το νέο σχέδιο της Κυβέρνησης για το κλίμα προβλέπει κυρίως περικοπές κατά 40% στις εκπομπές της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 5% για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων εφοδιασμού που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι .

Επίσης ορίζει ότι το 20 τοις εκατό όλων των επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών που πωλούνται στον Καναδά πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές έως το 2026 και παρέχει χρηματοδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, δημιουργία νέων ανεμογεννητριών και ηλιακών πάρκων και τη διατήρηση ή αποκατάσταση υγροτόπων και δασών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share