X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠλημμύρες και προβλήματα προκαλεί νέα ισχυρή καταιγίδα στη Βρετανία

Πλημμύρες και προβλήματα προκαλεί νέα ισχυρή καταιγίδα στη Βρετανία

Χιλιάδες κάτοικοι στην περιοχή του Σπρότμπρο στο νότιο Γιόρκσιρ της ΒΑ Αγγλίας και στο Ντίντσμπερι στο ευρύτερο Μάντσεστερ υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν τις οικίες τους τη νύχτα της Κυριακής, όταν υπερχείλισαν οι ποταμοί Ντον και Μέρσεϊ.

Αντίστοιχες οδηγίες έλαβαν κάτοικοι στις κομητείες Λοντοντέρι και Τάιρον στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου υπερχείλισαν οι ποταμοί Ντράμραχ και Φιν.

Οι πλημμύρες είναι αποτέλεσμα της Καταιγίδας Φράνκλιν που πλήττει περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου από το βράδυ της Κυριακής, η τρίτη ισχυρή καταιγίδα στη χώρα μέσα σε μία εβδομάδα μετά από την Καταιγίδα Ντάντλεϊ και την πιο σφοδρή από όλες, την Καταιγίδα Γιούνις.

Αντιπλημμυρικά φράγματα έχει χρειαστεί να ανεγερθούν επίσης σε περιοχές από όπου περνά ο ποταμός Σέβερν στα δυτικά της χώρας.

Παράλληλα στην Αγγλία τέθηκαν σε ισχύ 175 προειδοποιήσεις για πλημμύρα, που σημαίνει ότι αναμενόταν υπερχείλιση υδάτων και 172 συναγερμοί για πλημμύρα που σημαίνει ότι μια πλημμύρα θεωρούταν πιθανή.

Η Καταιγίδα Φράνκλιν συνοδευόταν, κυρίως τη νύχτα, από ισχυρότατους ανέμους, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να εκδίδει πορτοκαλί προειδοποίηση για κίνδυνο απώλειας ανθρώπινης ζωής λόγω ανέμων στη Βόρεια Ιρλανδία, προειδοποίηση που εξέπνευσε στις 7 το πρωί τοπική. Για πολλά σημεία της Βρετανίας είναι σε ισχύ ηπιότερες κίτρινες προειδοποιήσεις μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Αρκετές σιδηροδρομικές εταιρείες ακύρωσαν πρωινά δρομολόγια ή έχουν επιβάλει όρια ταχύτητας στους συρμούς, συστήνοντας στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει τα ταξίδια με τρένο.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 50.000 νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεναν χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος το πρωί, κυρίως στη ΝΑ Αγγλία.

Η Καταιγίδα Φράνκλιν συνοδεύεται από ανέμους με ταχύτητα περίπου 95 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στη Νήσο Γουάιτ καταγράφηκε ριπή ανέμου στα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Μετά τις καταιγίδες Ντάντλεϊ και Γιούνις είναι η πρώτη φορά που τρεις καταιγίδες τόσο ισχυρές ώστε να λάβουν όνομα από από τη μετεωρολογική υπηρεσία πλήττουν το Ηνωμένο Βασίλειο σε διάστημα μίας εβδομάδας από το 2015, όταν και εγκαινιάστηκε το σύστημα ονοματοδοσίας καιρικών φαινομένων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share