X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠλησίασε τα €50 τη MWh η τιμή φυσικού αερίου, κλείνοντας τελικά στα...

Πλησίασε τα €50 τη MWh η τιμή φυσικού αερίου, κλείνοντας τελικά στα €39

Άλμα πέραν του 16% πραγματοποίησε την Πέμπτη η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου (Ολλανδίας), πλησιάζοντας και τα €50 τη Μεγαβατώρα, προτού περιορίσει την αύξηση του στο μόλις 2,59%, στα €39,3 τη Μεγαβατώρα, επίπεδο που αποτελεί το υψηλότερο κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Η τιμή του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, TTF, ανήλθε εντός της ημέρας μέχρι και τα €49,6 τη Μεγαβατώρα, μετά την είδηση ότι η ολλανδική Κυβέρνηση θα κλείσει το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ευρώπη που βρίσκεται στο Γκρόνινγκεν, λόγω του κινδύνου για σεισμούς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ολλανδική κυβέρνηση πρόκειται να κλείσει οριστικά το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Ευρώπης μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, ενδεχόμενο που μπορεί να περιορίσει τα αποθέματα εφοδιασμού της, καθώς οδεύει προς τον επόμενο χειμώνα.

Το κοίτασμα Γκρόνινγκεν στη βορειοανατολική Ολλανδία θα κλείσει την 1η Οκτωβρίου, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ζητώντας να μην κατονομαστούν. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Ολλανδίας θα λάβει επίσημη απόφαση αργότερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε εκπρόσωπος της ολλανδικής κυβέρνησης.

Η Ολλανδία είχε στόχο να κλείσει το κοίτασμα το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, ανάλογα με τη γεωπολιτική κατάσταση, αλλά αντιμετωπίζει πολιτικές πιέσεις για τις επιπτώσεις από τους σεισμούς που προκαλεί.

Νωρίτερα φέτος, η ολλανδική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να δαπανήσει συνολικά 22 δισεκατομμύρια ευρώ σε μια περίοδο 30 ετών για την αποζημίωση των κατοίκων του Γκρόνινγκεν. Από τα περίπου 327.000 σπίτια στην περιοχή, τουλάχιστον 127.000 έχουν αναφέρει κάποια ζημιά, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ζημιών Μεταλλείων του Γκρόνινγκεν.

Περισσότερα από 3.300 κτίρια έχουν κατεδαφιστεί στην περιοχή από το 2012 επειδή οι σεισμοί τα κατέστησαν μη ασφαλή.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share