X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠόντιση Αμφορέων στο Φυσικό Ύφαλο στη Βορόκληνη από ΕΤΑΠ Λάρνακας

Πόντιση Αμφορέων στο Φυσικό Ύφαλο στη Βορόκληνη από ΕΤΑΠ Λάρνακας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας προχωρεί σε πόντιση αμφορέων στη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Λάρνακας και συγκεκριμένα στον φυσικό ύφαλο δίπλα από το ναυάγιο LEF1, στη Βορόκληνη με στόχο τον εμπλουτισμό της θαλάσσιας ζωής.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΕΤΑΠ αναφέρεται ότι «η πόντιση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου στην παρουσία του Προέδρου της Εταιρείας Ντίνου Λευκαρίτη, του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης Νεόφυτου Φακοντή και εκπροσώπου του Τμήματος Αλιείας Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ). Συνολικά θα ποντιστούν 60 αμφορείς ενώ επιπρόσθετος αριθμός αγγείων θα τοποθετηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο».

Προστίθεται ότι «οι αμφορείς που θα ποντιστούν είναι πήλινοι και δεν περιέχουν υαλώματα, χρώμα, ή οποιαδήποτε τοξικά υλικά που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη θαλάσσια ζωή».

Σημειώνεται ότι «ο ύφαλος δίπλα από το ναυάγιο LEF1, βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από την ακτή και σε βάθος 13 μέτρων, και φιλοξενεί διάφορα είδη θαλάσσιας ζωής η οποία αναμένεται ότι θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με την προσθήκη των αμφορέων. Πρόκειται για μια οικολογική δράση η οποία γίνεται υπό την καθοδήγηση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού».

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι «η προσέλκυση και αύξηση του πληθυσμού των ψαριών καθώς και η μεγιστοποίηση του καταδυτικού ενδιαφέροντος. Ο νέος τεχνητός ύφαλος Λάρνακας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΤΑΠ Λάρνακας και του ΤΑΘΕ και με τη στήριξη τοπικών αρχών, φορέων και επιχειρήσεων της Λάρνακας τον Δεκέμβριο του 2019».

Υπενθυμίζεται ότι «στον τεχνητό ύφαλο ποντίστηκε το 63 μέτρων πλοίο «Ελπίδα» και το 15 μέτρων σκάφος «LEF1» το οποίο δώρισε η εταιρεία Lefkaritis Bros Ltd.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share