X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠραγματοποιήθηκε η 79η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών

Πραγματοποιήθηκε η 79η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών

Στην 79η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΣΕΟΚ) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, παρουσιάστηκε η δράση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου κατά την προηγούμενη ανασκοπούμενη περίοδο και συζητήθηκαν τα καίρια θέματα του Κατασκευαστικού Τομέα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου  Στέλιος Γαβριήλ, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που επηρέασαν και επηρεάζουν τις επιχειρήσεις του κλάδου και τις προσπάθειες χειρισμού τους από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στα κυριότερα που αναφέρθηκε, ήταν στον τερματισμό της παραγωγής του Δείκτη Ωρομισθίων Οικοδομικών Επαγγελμάτων από τη Στατιστική Υπηρεσία, στην επερχόμενη τροποποίηση όσον αφορά τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (5%) για την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας και στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού τόσο εξειδικευμένου εργατικού προσωπικού όσο και επιστημονικού.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη  συμπερίληψης όρου στο Συμβόλαιο για Έργα του Δημοσίου που να παρέχει τη δυνατότητα  Επίλυσης  Διαφορών με την Κριτική Διαδικασία (Adjudication) και Διαιτησία προς αποφυγή των καθυστερήσεων σε βάρος των μερών και των έργων γενικότερα.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης, φιλοξενήθηκαν οι Άντης Αποστόλου – Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Απασχόλησης και η  Χρυστάλλα Στυλιανού – Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος όπου και ανέπτυξαν τα ακόλουθα δύο σημαντικά θέματα αντίστοιχα, “Ο  Περί Εργοδοτουμένων στην Οικοδομική Βιομηχανία (Βασικοί Όροι Υπηρεσίας) Νόμος του 2020” και “Οι περί Αποβλήτων (Διαχείριση Αποβλήτων από Κατασκευές και Κατεδαφίσεις) Κανονισμοί του 2021”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share