X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου CHARISMA

Πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του έργου CHARISMA

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η  εναρκτήρια συνάντηση του έργου CHARISMA (Συντονισμός Ετερογενών Ρομποτικών Συστημάτων για Ναυτιλιακή Επιτήρηση με τη χρήση Κατανεμημένης Κοινόχρηστης Μνήμης).

Ανακοίνωση από τον Δήμο Λευκωσίας αναφέρει ότι το CHARISMA στοχεύει  στη δημιουργία τεχνολογιών επόμενης γενιάς για αποστολές Ναυτιλιακής Επιτήρησης, αξιοποιώντας ετερογενείς αυτόνομες ρομποτικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων εναέριων, θαλάσσιων, και υποβρύχιων οχημάτων.

Το κλειδί, σημειώνει, για αυτήν την καινοτομία είναι η επινόηση μιας συσκευής (υλικό και λογισμικό), η οποία μπορεί  να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο σε υπάρχοντες στόλους μη επανδρωμένων οχημάτων (UV).

“Το πρόσθετο θα επιτρέψει στα μη επανδρωμένα οχήματα να σχηματίσουν συλλογικά ένα δίκτυο πλέγματος για επικοινωνία στο χαμηλότερο επίπεδο, πάνω από το οποίο θα αναπτυχθεί μια υπηρεσία Κατανεμημένης Κοινόχρηστης Μνήμης (ΚΚΜ). Η ΚΚΜ θα λειτουργεί ως συνδετικός ιστός για την αποκεντρωμένη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των UV, που θα είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη προηγμένων αλγορίθμων σμήνους για τη διεξαγωγή ναυτιλιακής επιτήρησης” αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτές οι συμπεριφορές σμήνους θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μοντέλα Μηχανικής Μάθησης με δυνατότητες σύντηξης δεδομένων. Για την παρακολούθηση και τον έλεγχο αυτών των επαυξημένης ικανότητας σμηνών μη επανδρωμένων οχημάτων , θα εφαρμοστεί επίσης ένα Ψηφιακό Δίδυμο Επιτήρησης.

“Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία, την πνευματική ιδιοκτησία και  τα πρωτότυπα κατανεμημένων εφαρμογών  από την Algolysis Ltd, την ναυτιλιακή έρευνα και ρομποτική από το CMMI και την τεχνογνωσία σε δημιουργία ψηφιακών διδύμων και μηχανική μάθηση από το CYENS, θα αναπτύξουμε ένα σύστημα Ναυτιλιακής Επιτήρησης, που θα διασφαλίζει ισχυρή και αξιόπιστη συλλογή δεδομένων, θα παρέχει ολοκληρωμένη ψηφιακή αναπαράσταση κρίσιμων καταστάσεων για καλύτερη αξιολόγηση, και θα υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων και τον έλεγχο υψηλού επιπέδου των σμηνών UV από αρμόδιους χειριστές”, προστίθεται.

Οπως αναφέρεται, τα αποτελέσματα του έργου θα  επικυρωθούν και θα επιδειχθούν σε σχετικό περιβάλλον (TRL6). Συγκεκριμένα, η συσκευή θα αναπτυχθεί σε ένα σύνολο ετερογενών UV με προηγμένες συμπεριφορές σμήνους ικανές να παρακολουθούν  θαλάσσιες υποδομές (π.χ. εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας).

Το έργο CHARISMA, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, αποτελείται από τρεις εταίρους, την Algolysis LTD (συντονιστής έργου), το CMMI Cyprus Marine and Maritime Institute και το Κέντρο Αριστείας CYENS.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share