X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων, στην Κύπρο η...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων, στην Κύπρο η επόμενη

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Βαλκανικών Επιμελητηρίων για το έτος 2022, υπό την προεδρία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι η επόμενη Γενική Συνέλευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, τον Νοέμβριο του 2022.

Όπως αναφέρεται, μέλη της Ένωσης, εκτός από το ΚΕΒΕ, είναι τα εθνικά Επιμελητήρια της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, της Αλβανίας και της Τουρκίας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα ιδιαίτερης σημασίας για τα Βαλκανικά Επιμελητήρια, όπως η παρουσίαση των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, η ανάγκη για αύξηση των επενδύσεων μεταξύ των Βαλκανικών χωρών και ανταλλαγή καλών πρακτικών για τον μετασχηματισμό των οικονομιών, προσθέτει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι συζητήθηκαν, επίσης, οι σοβαρές επιπτώσεις στις οικονομίες και τις επιχειρήσεις των χωρών μελών των Βαλκανικών επιμελητήριων από τον ψηλό πληθωρισμό και τις αυξήσεις στα καύσιμα και άλλα προϊόντα και έγινε ανταλλαγή απόψεων για καλές πρακτικές και μέτρα που υιοθετηθήκαν από τις διάφορες χώρες.

Κύριος ομιλητής της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο Θεοδόσης Τσιόλας, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Κύπρου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων που υφίστανται ακόμα, η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τη συμμετοχή των Προέδρων και εκπρόσωπων των Βαλκανικών Επιμελητηρίων και κυβερνήσεων, ενώ η επόμενη Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Κύπρο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share