X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠροειδοποιήσεις για κυρώσεις εναντίον Ρωσίας από ΗΠΑ-Γερμανία και προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης

Προειδοποιήσεις για κυρώσεις εναντίον Ρωσίας από ΗΠΑ-Γερμανία και προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης

ΗΠΑ και Γερμανία προειδοποίησαν τη Ρωσία ότι σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, θα υπάρξουν επιπτώσεις στη λειτουργία του Nord Stream 2, που δημιουργήθηκε με σκοπό την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «πακέτο κυρώσεων», που θα περιλαμβάνει και τη λειτουργία τον αγωγού Nord Stream 2. Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων της Ουάσιγκτον, μία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα είχε αποτέλεσμα να μην ενεργοποιηθεί ο αγωγός, ο οποίος ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με σκοπό να διπλασιάσει την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Παράλληλα, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ανοιχτή συνεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας την ερχόμενη Δευτέρα, με θέμα την κρίση στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για «απειλητική συμπεριφορά» εκ μέρους της Ρωσίας.

Η απεσταλμένη της Ουάσιγκτον στα ΗΕ, Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ, τόνισε ότι συνεχίζεται η αναζήτηση διπλωματικής διεξόδου από την κρίση και συμπλήρωσε ότι τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας οφείλουν «να εξετάσουν τι διακυβεύεται για την Ουκρανία, τη Ρωσία την Ευρώπη και για τις βασικές υποχρεώσεις και αρχές της διεθνούς τάξης, σε περίπτωση περαιτέρω διείσδυσης της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Η ίδια τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω αναμονής και εξήγησε ότι, δεδομένου του δικαιώματος βέτο της Ρωσίας στο πλαίσιο των αποφάσεων των ΗΕ, η συνάντηση της Δευτέρας θα είναι περισσότερο μία ευκαιρία να «εκθέσουν τη Ρωσία» για τις κινήσεις της και να απομονώσουν το Κρεμλίνο για την επιθετική του στάση στην Ουκρανία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share