X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠτώση σημειώνουν τη Δευτέρα οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Πτώση σημειώνουν τη Δευτέρα οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Πτώση πέραν του 4% σημειώνουν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ενώ περαιτέρω αποκλιμάκωση παρουσιάζει η τιμή του φυσικού αερίου, εν μέσω αισιοδοξίας για τερματισμό της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία και για επικείμενη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου και του Προέδρου της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο τύπου Μπρεντ υποχωρούσε γύρω στις 12.33, ώρα Κύπρου κατά 4% ή 3,9 δολάρια, στα 108,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό WTI σημείωνε απώλειες κατά 5,1% ή 4,5 δολάρια, στα 103,7 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν γύρω στο 12% την περασμένη εβδομάδα, μετά τα ρεκόρ 9 ετών που κατέγραψαν. Εντός Μαρτίου το αργό πετρέλαιο ενισχύεται κατά 16%, ενώ σε σχέση με πέρσι ενισχύεται πέραν του 60%.

Εξάλλου, μεγάλη πτώση κατά 10% σημειώνει η τιμή του βασικού ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, μετά το καθώς οι ανησυχίες για την διακοπή των ρωσικών προμηθειών κατευνάστηκαν από τις ελπίδες για πρόοδο στις νέες συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των εκπροσώπων του Κρεμλίνου και του Κιέβου. Η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου αναφοράς, TTF (Ολλανδίας), συμβόλαια Απριλίου, υποχωρεί στα 117 ευρώ την Μεγαβατώρα, αφού εντός του μήνα κατέγραψε ρεκόρ στα 345 ευρώ την Μεγαβατώρα.

Εντός Μαρτίου, η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου ενισχύεται κατά 65%, ενώ σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση 554%.

Σημειώνεται πως η Ρωσία καλύπτει το 40% των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο.

Πτώση σημειώνουν επίσης οι τιμές άλλων εμπορευμάτων, όπως του σιταριού, της σόγιας, του καλαμποκιού και της πλατίνας.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντιπροσωπεύουν μαζί περίπου το 29% των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού, καθώς και το 19% των εξαγωγών καλαμποκιού.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share