X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠτώση της παραγωγής στις κατασκευές το Δεκέμβριο σε Ευρωζώνη και ΕΕ καταγράφουν...

Πτώση της παραγωγής στις κατασκευές το Δεκέμβριο σε Ευρωζώνη και ΕΕ καταγράφουν εκτιμήσεις της Eurostat

Πτώση κατά 2,5% στην ευρωζώνη και κατά 2,0% στην ΕΕ κατέγραψε η παραγωγή στον τομέα των κατασκευών το Δεκέμβριο του 2022 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την Κύπρο δεν υπάρχουν ενημερωμένα στοιχεία για τον Δεκέμβριο καθώς βρίσκεται μεταξύ των χωρών που δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν μηνιαία στοιχεία.

Όπως αναφέρεται, η παραγωγή στις κατασκευές είχε μειωθεί τον Νοέμβριο κατά 0,1% στην ευρωζώνη και είχε αυξηθεί κατά 0,1% στην Ε σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση, τον Δεκέμβριο του 2022 η παραγωγή στις κατασκευές μειώθηκε σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021 κατά 1,3% στην ευρωζώνη και κατά 0,4% στην ΕΕ.

Η ετήσια παραγωγή στον συγκεκριμένο τομέα για το σύνολο του 2022, αυξήθηκε κατά 2,3% στην ευρωζώνη και κατά 2,6% στην ΕΕ συγκριτικά με το 2021.

Ανά τομέα σε μηνιαία βάση, στην ευρωζώνη καταγράφηκε μείωση στις εργασίες πολιτικού μηχανικού κατά 4,0% και στις κατασκευές κτηρίων κατά 2,3% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Στην ΕΕ την ίδια περίοδο καταγράφηκε μείωση της παραγωγής κατά 2,4% στις εργασίες πολιτικού μηχανικού και κατά 2,0% στις κατασκευές κτηρίων.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η μεγαλύτερη μείωση σε μηνιαία βάση στην παραγωγή στις κατασκευές καταγράφηκε στη Γερμανία (-8,0%) ενώ ακολουθούσαν η Αυστρία (-7,6%) και η Πολωνία (-3,8%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Σλοβενία (+10,6%), τη Σλοβακία (+9,5%) και τη Σουηδία (+4,3%).

Σε ετήσια βάση, ανά τομέα, στην ευρωζώνη καταγράφηκε μείωση στις εργασίες πολιτικού μηχανικού κατά 1,5% και στις κατασκευές κτηρίων κατά 1,3% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021.

Στην ΕΕ την ίδια περίοδο καταγράφηκε μείωση κατά 0,9% στις κατασκευές κτηρίων και αύξηση 0,6% στις εργασίες πολιτικού μηχανικού.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, η μεγαλύτερη ετήσια μείωση στην παραγωγή στις κατασκευές καταγράφηκε στη Γερμανία (-8,2%), και ακολουθούσαν η Ισπανία (-6,3%) και η Αυστρία (-6,0%).

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στη Σλοβενία (+74,5%), τη Ρουμανία (18,4%) και τις Κάτω Χώρες (+4,9%).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share