X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΠυλώνες δράσεων και PEPP συζήτησε στο Προεδρικό ο Σύνδεσμος CFA Society Cyprus

Πυλώνες δράσεων και PEPP συζήτησε στο Προεδρικό ο Σύνδεσμος CFA Society Cyprus

Τις προτεραιότητες του αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την κυπριακή οικονομία, καθώς και τους βασικούς πυλώνες δράσης του, μέσω στρατηγικών συνεργασιών και συνεργειών, με επίκεντρο το θέμα του Πανευρωπαϊκού Ατομικού Συνταξιοδοτικού Προϊόντος (PEPP), είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA Κύπρου (CFA Society Cyprus), σε συνάντηση που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, στη συνάντηση, η οποία, όπως αναφέρεται, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, συμμετείχαν εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος του CFA Society Cyprus Άλκης Χατζηττοφής, ο Αντιπρόεδρος Ζήνων Παπαφιλίππου και το Μέλος Κωνσταντίνος Κουρούγιαννης, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης παρόντες ήταν η Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, καθώς και ο Οικονομικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Δρ. Κρις Πατσαλίδης.

Όπως αναφέρεται, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το θέμα του Πανευρωπαϊκού Ατομικού Συνταξιοδοτικού Προϊόντος (PEPP) στην κυπριακή αγορά, με αιχμή του δόρατος τις πρωτοβουλίες και δράσεις που ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA Κύπρου έχει αναλάβει για την προώθησή του ως συμπληρωματική συνταξιοδοτική παροχή.

Σημειώνεται πως ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις εξελίξεις στον τομέα της πράσινης μετάβασης και του ESG γενικότερα, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. του CFA Cyprus ανέλυσαν τις σημαντικές ενέργειες του CFA Institute για την επιμόρφωση των επενδυτών και άλλων φορέων της οικονομίας, εκφράζοντας παράλληλα την προθυμία του συνδέσμου να αξιοποιήσει το υψηλό γνωστικό επίπεδο και την κατάρτιση των μελών του σε θέματα ESG, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη στην κυβέρνηση, στο συγκεκριμένο τομέα.

Συμπληρώνεται πως ο CFA Society Cyprus ως μέλος της παγκόσμιας κοινότητας του CFA, αλλά και αξιοποιώντας τις διασυνδέσεις και τη συνεργασία του με το γραφείο του CFA Institute στις Βρυξέλλες, ανέδειξε την ετοιμότητά του να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και τεχνογνωσία σχετικά με το θέμα της εναρμόνισης της Κύπρου με τις απαιτούμενες υποχρεώσεις στον τομέα των επενδύσεων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο CFA Cyprus ενημέρωσε επίσης για τις πρωτοβουλίες του αναφορικά με την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού, μέσω ειδικών σεμιναρίων σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share