X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΡόλο και λόγο για τα θέματα περί ΜΜΕ ζητεί από την Κυβέρνηση...

Ρόλο και λόγο για τα θέματα περί ΜΜΕ ζητεί από την Κυβέρνηση η ΕΣΚ

Λόγο και ρόλο σε ό,τι συζητείται και προωθείται από πλευράς Πολιτείας κι αφορά τη δημοσιογραφική κοινότητα ζήτησε η ΕΣΚ στη συνάντηση που είχε χθες με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Δόξα Κωμοδρόμου και τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας, η συνάντηση έγινε στην Δημοσιογραφική Εστία και ο κ. Λετυμπιώτης διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία της με την ΕΣΚ, οι συναντήσεις με το ΔΣ της οργάνωσης θα είναι συχνές και θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ότι η Ένωση θα έχει ρόλο και λόγο σε ό,τι αφορά τη δημοσιογραφική κοινότητα.

Το ΔΣ της ΕΣΚ εξέφρασε ευαρέσκεια, αναφέρεται, προς το πρόσωπο του κ. Λετυμπιώτη για το γεγονός ότι ένα πάγιο αίτημα της οργάνωσης, για επαναφορά των θεσμοθετημένων συναντήσεων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με τους δημοσιογράφους βαίνει προς ικανοποίηση. Οτιδήποτε διευκολύνει την πρόσβαση των δημοσιογράφων στην πληροφόρηση, βρίσκει ένθερμο θιασώτη και υποστηρικτή την ΕΣΚ, συμπληρώνεται.

Προστίθεται επίσης ότι στην συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη αρκετά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η πολύχρονη εκκρεμότητα του εκσυγχρονισμού της Νομοθεσίας περί Τύπου, η δικαιοδοσία έκδοσης δημοσιογραφικής ταυτότητας αποκλειστικά στη συντεχνία, η ανάγκη πρόσδοσης πρόσθετης χρηστικής αξίας στη συγκεκριμένη ταυτότητα, καθώς και θέματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή της ΕΣΚ στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, λόγω υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή τη συμμετοχή.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share