X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣαφής η εντολή για ισχυρή Κυβέρνηση, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις...

Σαφής η εντολή για ισχυρή Κυβέρνηση, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εκλογές

Ως καταλυτικά αποτελέσματα και “πολιτικό σεισμό” χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα ποσοστά της κάλπης της 21ης Μάϊου, τα οποία δίνουν ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία της τάξης του 41%, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση αποτελέσματος.

“Τα αποτελέσματα είναι καταλυτικά και αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα ως σαφή εντολή για ισχυρή Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε μεν ότι θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες, προεξήγγειλε όμως ουσιαστικά αν και όχι ρητά τη διενέργεια νέων δεύτερων εκλογών.

“Τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε πολιτικά παζάρια”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία εμμένει στη θέση της για ισχυρές αυτοδύναμες Κυβερνήσεις, επιλογή, η οποία, όπως είπε, προσυπογράφηκε από τους πολίτες με την ψήφο τους.

“Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα νίκησε τον διχασμό”, ανέφερε ο ίδιος, δηλώνοντας συγκινημένος με ένα τόσο “εντυπωσιακό αποτέλεσμα”, όπως είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι εντολή των πολιτών είναι η επιτάχυνση στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αυτόν τον δρόμο.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα εκατομμύρια πολίτες για την ψήφο τους, δεσμευόμενος να εργαστεί με αίσθημα ευθύνης και χωρίς αλαζονεία στην κατεύθυνση της λαϊκής εντολής.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share