X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Άρης, βραβεύτηκαν Κακόριν, Άλβες και Σπιλέφσκι

Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Άρης, βραβεύτηκαν Κακόριν, Άλβες και Σπιλέφσκι

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα βραβεία του ΠΑΣΠ είχε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Άρης Λεμεσού με τους ποδοσφαιριστές του και τον προπονητή της ομάδας να αποσπούν τα περισσότερα βραβεία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΠΑΣΠ, ο 32χρονος Ρώσος επιθετικός του Άρη Aleksandr Kokorin, πήρε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή (Best Player) χάρη στις ψήφους των ποδοσφαιριστών των ομάδων της πρώτης κατηγορίας και της αξιολόγησης της διεθνούς πλατφόρμας InStat, ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας Vana Alves το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα «χρυσά γάντια».

Ο προπονητής της ομάδας της Λεμεσού Aleksey Shpilevsky αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους από τους ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά η ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών: Aleksey Shplevsky 52%, Σωφρόνης Αυγουστή 15%, Vladan Milojevic 12%, Luis Oltra 11%.

Στην κορυφαία ενδεκάδα συμπεριλαμβάνονται, ο Vana Alves (Άρης) στη θέση του τερματοφύλακα, οι αμυντικοί Jose Crespo (ΑΠΟΕΛ), Josef Kvida (Πάφος F.C.), Κώστας Πηλέας (Άρης) και Jordan Ikoko (Πάφος F.C.), οι μέσοι Kingsley Sarfo (ΑΠΟΕΛ) και Gus Ledes (ΑΕΚ), ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή βρίσκονται οι Ιωάννης Πίττας (Απόλλων), Shavy Babicka (Άρης), Aleksandr Kokorin (Άρης) και Jairo Da Silva (Πάφος F.C.).

Στην καλύτερη ενδεκάδα βρίσκονται τέσσερις ποδοσφαιριστές του Άρη, τρεις της Πάφου, δύο του AΠΟΕΛ, ενώ από έναν έχουν η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε και η δεύτερη καλύτερη ενδεκάδα η οποία αποτελείται από τους Vid Belec, Valentin Roberge, Nenad Tomovic, Steeve Yago, Mateo Susic, Julius Szoke, Χάμπο Κυριάκου, Onni Valakari, Adam Gyurcso, Imad Faraj και Giorgi Kvilitaia.

Αναλυτικά η ψηφοφορία για την καλύτερη ενδεκάδα: Aleksandr Kokorin 64%, Jairo Da Silva 64%, Kingsley Sarfo 54%, Jose Crespo 47%, Ιωάννης Πίττας 43%, Shavy Babicka 40%, Josef Kvida 40%, Vana Alves 34%, Gus Ledes 33%, Jordan Ikoko 27%, Κώστας Πηλέας 26%.

Αποκρούσεις και γκολ

O 32χρονος τερματοφύλακας του Άρη παρέλαβε το βραβείο «Golden Gloves» αφού μετρά τα περισσότερα clean sheets στο πρώτο γκρουπ, 17 στο σύνολο, όπως και το βραβείο της καλύτερης απόκρουσης που έγινε στη 19η αγωνιστική στο παιχνίδι ΑΕΚ – Άρης (29’).  Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας «Best Saves of regular season» ήταν ο Muriel Becker (6η αγωνιστική: ΑΕΛ – Ομόνοια, 15’) και στην τρίτη ο Aleksandar Jovanovic (20ή αγωνιστική: Άρης – Απόλλων, 19’).

Όσον αφορά τα «Best Goals of regular season», στην πρώτη θέση κατετάγη το γκολ του Onni Valakari (7η Αγωνιστική: Δόξα – Πάφος, 44’), στη δεύτερη αυτό του Imad Faraj (20ή αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ, 14’) και στην τρίτη το γκολ του Ανδρέα Μακρή (9η Αγωνιστική: Ακρίτας -ΑΕΛ, 90+5’)

Κορυφαίοι σκόρερ

Ο Λύσανδρος Παπαστυλιανού πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο Πρωτάθλημα Νέων αφού έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 29 φορές, ενώ η Emelie Helmvall, βραβεύτηκε ως η πρώτη σκόρερ του Γυναικείου Πρωταθλήματος με 37 γκολ.

Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, τα βραβεία των πρώτων σκόρερ του Α’ και Β’ Ομίλου θα δοθούν με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Καλύτερος Νέος

Ιδιαίτερη ήταν η βράβευση του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή (Best Young Player) σε μία περίοδο που οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές ψάχνουν τη θέση που τους αξίζει στις ομάδες. Ο Ανδρόνικος Κακουλλής πάλεψε με τους Λοΐζο Λοΐζου, Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Σταύρο Γαβριήλ και στο τέλος αναδείχθηκε κορυφαίος.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ΠΑΣΠ τίμησε τους Χρίστο Μάστρου και Μαρία Ιωάννου για τη μεγάλη τους προσφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και τις Εθνικές ομάδες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share