X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣε εγρήγορση η Αστυνομία του Παρισιού για πιθανή βία ενόψει νέου γύρου...

Σε εγρήγορση η Αστυνομία του Παρισιού για πιθανή βία ενόψει νέου γύρου διαδηλώσεων

Ο αριθμός των δυνητικά βίαιων διαδηλωτών, που αναμένεται να εμφανιστούν σε πορείες διαμαρτυρίας κατά της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος έχει αυξηθεί, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού την Τρίτη, ώρες πριν από έναν νέο γύρο διαδηλώσεων και απεργιών σε ολόκληρη τη χώρα.

«Μιλάμε για άτομα που συχνά παρακολουθούνται από τις υπηρεσίες πληροφοριών, (…) και είμαστε πολύ προσεκτικοί για την παρουσία τους», δήλωσε ο Λοράν Νουνέζ, πρόεδρος της Αστυνομίας του Παρισιού στο ραδιόφωνο France Inter.

Εκατομμύρια άνθρωποι διαδηλώνουν ειρηνικά και συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τα μέσα Ιανουαρίου για να εκφράσουν την οργή τους για τα σχέδια του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να κάνει τους περισσότερους από αυτούς να εργαστούν δύο επιπλέον χρόνια έως τα 64.

Οι διαδηλώσεις έχουν ενταθεί από τότε που η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ειδικές συνταγματικές εξουσίες για να παρακάμψει το κοινοβούλιο σε μια τελική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις συντάξεις πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Η απογοήτευση των πολιτών για την κίνηση αυτή μετατράπηκε σε ένα ευρύτερο αίσθημα κατά του Μακρόν, θυμίζοντας πολλές από τις σκηνές αναταραχής που οργάνωσαν υποστηρικτές του κινήματος των κίτρινων γιλέκων κατά την πρώτη θητεία του Μακρόν ως Προέδρου, με διαδηλωτές να μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους και απεργίες που παραλύουν κρίσιμες υποδομές, όπως τα διυλιστήρια και τη συλλογή απορριμμάτων.

Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αρχές παρατήρησαν πρόσφατα μια τάση προς περισσότερη βία που στρέφεται κατά του κράτους και αναμένουν έναν «πολύ σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη» στις διαδηλώσεις της Τρίτης.

Συνολικά 13.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, περισσότεροι από ποτέ, είπε ο Νταρμανέν.

(ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share