X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣε επίπεδα προ πανδημίας επέστρεψε η αεροπορική κίνηση στο Χίθροου του Λονδίνου

Σε επίπεδα προ πανδημίας επέστρεψε η αεροπορική κίνηση στο Χίθροου του Λονδίνου

Το αεροδρόμιο “Χίθροου” του Λονδίνου είχε την καλύτερη έναρξη χρονιάς ακόμη και από την περίοδο πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Όμιλος τη Δευτέρα.

Περισσότεροι από 5,4 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από αεροδρόμιο τον Ιανουάριο, αριθμός που δεν έχει παρατηρηθεί από τις αρχές του 2020.

Η ζήτηση ανέκαμψε επίσης ύστερα από σοβαρή αναστάτωση που δημιουργήθηκε ενόψει των Χριστουγέννων, όταν προσωπικό προχώρησε σε απεργία ζητώντας αυξήσεις.

«Το Χίθροου επέστρεψε στα καλύτερά του», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος το ομίλου Τζον Χόλαντ-Κέι.

Το Χίθροου χαιρέτισε τη Δευτέρα τις πρόσφατες ανακοινώσεις ότι η British Airways και η Virgin Atlantic θα επαν-αρχίσουν τις πτήσεις προς την Κίνα την Άνοιξη, καθώς ο ασιατικός γίγαντας απέσυρε πλήρως τους περιορισμούς διακίνησης και την πολιτική “μηδενικού COVID”.

Η πανδημία COVID-19 κατέστρεψε τον τομέα των αερομεταφορών παγκοσμίως, κράτησε στο έδαφος αεροπλάνα σε όλο τον κόσμο και ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να περικόψουν χιλιάδες θέσεις εργασίας το 2020.

Έκτοτε, η ζήτηση έχει ανακάμψει σημαντικά μετά την άρση των lockdown, αλλά οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια δυσκολεύονται να προσλάβουν επαρκές προσωπικό.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share