X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε καθοδική πορεία οι τιμές στην αγορά των crypto-Η κρίση στην Ουκρανία...

Σε καθοδική πορεία οι τιμές στην αγορά των crypto-Η κρίση στην Ουκρανία και η άνοδος του πληθωρισμού

Σημαντικό ποσοστό υποχώρησης σημειώνεται στην αγορά των crypto από το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς κυριαρχούν οι ανησυχίες σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας και την άνοδο του πληθωρισμού.

Ο λόγος που διακόπηκε η ανοδική κίνηση των τελευταίων δύο εβδομάδων, είναι πως το γενικότερο επενδυτικό κλίμα επιβαρύνθηκε μετά την προειδοποίηση του Λευκού Οίκου ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία στις επόμενες ημέρες.

Δεν είναι όμως μόνο η ουκρανική κρίση που δημιούργησε νευρικότητα στις αγορές αλλά και η ανακοίνωση την Πέμπτη για άνοδο του πληθωρισμού πέρα από τις προβλέψεις. Από εκεί ξεκίνησε η διόρθωση, όχι μόνο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αλλά και στις μετοχές.

Πολλοί φοβήθηκαν πως η FED θα σκληρύνει κι άλλο τη στάση της στην προσπάθεια της να αποστραγγίξει το σύστημα από την υπερβάλλουσα ρευστότητα.

Ήδη η Goldman Sachs προέβλεψε ακραίες αυξήσεις στα επιτόκια της αμερικανικής οικονομίας κατά 175 μονάδες βάσης και 7 φορές μέσα στο 2022.

Ωστόσο το πρόβλημα για τους υπεύθυνους χάραξης της νομισματικής πολιτικής, είναι πως τα όρια δράσης είναι περιορισμένα. Αν προβούν σε επιθετικές αντιδράσεις ανεβάζοντας απότομα τα επιτόκια, είναι πολύ πιθανό να δούμε μαζικές πωλήσεις στις αγορές και αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που δεν το επιθυμούν για κανένα λόγο.

Επίσης αποτρεπτικός λόγος θα είναι μια ενδεχόμενη σύρραξη στην Ουκρανία, καθώς θα εκτοξεύσει τις τιμές των καυσίμων στα ύψη και θα δημιουργήσει αναστάτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Πηγή:Euro2day.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share