X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣε κλοιό καύσωνα όλη η Ευρώπη με θερμοκρασίες ρεκόρ

Σε κλοιό καύσωνα όλη η Ευρώπη με θερμοκρασίες ρεκόρ

Σε κλοιό καύσωνα βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά και άλλες περιοχές του πλανήτη, που καταγράφει θερμοκρασίες ρεκόρ, και οι προειδοποιήσεις των αρχών διαδέχονται η μια την άλλη. Οι ειδικοί προειδοποιούν για κορύφωση του φαινομένου με τις αρχές να είναι αντιμέτωπες και με τις πυρκαγιές.

Οι υγειονομικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό από τη Βόρεια Αμερική μέχρι την Ευρώπη και την Ασία, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν ενυδατωμένοι και να προστατεύονται από τον ήλιο.

Η Ευρώπη, η ήπειρος με τη μεγαλύτερη υπερθέρμανση ετοιμαζόταν για την πιο καυτή θερμοκρασία που κατέγραψε ποτέ στα νησιά της Ιταλίας, Σικελία και Σαρδηνία, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Η Ισπανία κατέγραψε τη Δευτέρα θερμοκρασίες 44,7 βαθμούς Κελσίου στη νότια πόλη Χαέν.

Μέρη της Ασίας έχουν επίσης «ψηθεί» σε θερμοκρασίες ρεκόρ.

Η Κίνα ανέφερε νέο υψηλό για τα μέσα Ιουλίου στα βορειοδυτικά της χώρας, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 52,2 βαθμούς Κελσίου στο χωριό Σανμπάο της περιοχής Σιντζιάνγκ, σπάζοντας το προηγούμενο υψηλό των 50,6 Κελσίου που είχε καταγραφεί πριν από έξι χρόνια.

Προειδοποιήσεις για θερμοπληξία είχαν εκδοθεί σε 32 από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας, κυρίως σε κεντρικές και νοτιοδυτικές περιοχές.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν για θερμοπληξία, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης, εκ των οποίων 51 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Τόκιο.

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν στη νότια Κίνα και το Βιετνάμ πριν από έναν μεγάλο τυφώνα που έκανε την εμφάνισή του στην ακτή αργά τη Δευτέρα, με σφοδρούς ανέμους και βροχές.

Στις δυτικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, που είναι συνηθισμένες στις υψηλές θερμοκρασίες, περισσότεροι από 80 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν υπό προειδοποιήσεις, καθώς ένας «εκτεταμένος και καταπιεστικός» καύσωνας έπληξε την περιοχή.

Η Κοιλάδα του Θανάτου της Καλιφόρνια, συχνά μεταξύ των πιο καυτών σημείων στη Γη, έφτασε σχεδόν ρεκόρ στους 52 βαθμούς Κελσίου το απόγευμα της Κυριακής.

Στην Αριζόνα, η πρωτεύουσα της πολιτείας Φοίνιξ σημείωσε το ρεκόρ 18 συνεχόμενων ημερών πάνω από τους 43 βαθμούς Κελσίου, καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προβλέπει παρόμοια υψηλά επίπεδα θερμοκρασιών τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, ενώ προειδοποιεί ότι τα χαμηλά κατά τη διάρκεια της νύχτας παραμένουν επικίνδυνα αυξημένα, πάνω από τους 32C .

Στη Νότια Καλιφόρνια, αρκετές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σε αγροτικές περιοχές ανατολικά του Λος Άντζελες.

Στον γειτονικό Καναδά, 882 πυρκαγιές ήταν ενεργές τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων 579 που θεωρήθηκαν εκτός ελέγχου, δήλωσαν οι αρχές.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share