X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣε παραλληλισμούς Ουκρανίας - Κύπρου αναφέρθηκε ο ΠτΔ ζητώντας να μην υπάρχουν...

Σε παραλληλισμούς Ουκρανίας – Κύπρου αναφέρθηκε ο ΠτΔ ζητώντας να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά

Σε ομοιότητες μεταξύ της εν εξελίξει Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώπιον ηγετών της ΕΕ και τρίτων χωρών, σύμφωνα με τη δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα «ειρήνη και ασφάλεια» στην οποία συμμετείχε ο κ. Αναστασιάδης στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα της Τσεχίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε κατά την παρέμβασή του την στήριξη της Κύπρου στη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας καθώς όλες οι χώρες μαζί, της ευρωπαϊκής ηπείρου, μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης.

Ο κ. Πελεκάνος πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «αναφέρθηκε τεκμηριωμένα στις ομοιότητες μεταξύ του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και των όσων συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Κύπρο μετά από την τουρκική εισβολή το 1974».

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ακόμα τη μεγάλη σημασία «ο διεθνής παράγοντας να αντιδράσει στη συνεχώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα τόσο εναντίον της Κύπρου όσο και εναντίον της Ελλάδας» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

«Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά» σημείωσε ο κ. Πελεκάνος αναφερόμενος στις δηλώσεις του ΠτΔ, και πρόσθεσε πως ο κ. Αναστασιάδης «τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο διεθνής παράγοντας να κινητοποιηθεί, έτσι ώστε να αποτρέψουμε αυτή την επιθετική συμπεριφορά».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share