X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣε τροχιά ανόδου η Αγορά Bitcoin-Ανοδικό άλμα της τάξεως του 17%, καθώς...

Σε τροχιά ανόδου η Αγορά Bitcoin-Ανοδικό άλμα της τάξεως του 17%, καθώς κλιμακώνεται οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία

Σε τροχιά ανόδου από τις διεθνείς χρηματαγορές βρίσκεται η αγορά crypto, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγεί τους επενδυτές στην «ασφαλή αγκαλιά» του bitcoin.

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον πλανήτη σημείωσε άνοδο έως και 2% στην αγορά του Χονγκ Κονγκ νωρίτερα, πριν μαζέψει κάποια από τα κέρδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες τρεις μέρες έχει καταγράψει «άλμα» της τάξης του 17%, καθώς κλιμακώνονται οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Ο διεθνής δείκτης MSCI κινήθηκε πτωτικά τις εννέα από τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index σημείωσε άνοδο 4,5% την Τρίτη, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Το ether ενισχύθηκε στο Χονγκ Κονγκ τη Τετάρτη.

Εδώ και χρόνια διαφημίζουν τα πλεονεκτήματά του ως επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αστάθειας και υψηλού πληθωρισμού, ωστόσο μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε η αγορά τον Νοέμβριο και η οποία οδήγησε σε υποχώρηση του bitcoin έως και 52%. Ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα υπόλοιπα ψηφιακά assets.

Ωστόσο μετά από μια εβδομάδα γεωπολιτικής αβεβαιότητας, το Bitcoin ξεπερνά τον χρυσό, ο οποίος είναι γνωστός ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο», δήλωσε ο Μάρκους Σωτηρίου, αναλυτής της GlobalBlock.

Ο χρυσός υποχωρούσε 0,2% την Τετάρτη μετά το ράλι του Ιανουαρίου.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share