X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη χωρίς ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με κυβερνητικές...

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη χωρίς ενεργό μέτωπο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Πεντέλη χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο μεγάλο ενεργό μέτωπο, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι δυνάμεις εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις εναπομείνασες μικρές εστίες και να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και 19 εναέρια μέσα, συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο  της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Στο έργο των Πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις παίζουν η Ελληνική Αστυνομία που συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που βοηθούν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής ήταν και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ. Ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Όλες οι φάσεις των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της διυπουργικής ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share