X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣε ύφεση τα μέτωπα πυρκαγιάς σε Άμφισσα και Φωκίδα

Σε ύφεση τα μέτωπα πυρκαγιάς σε Άμφισσα και Φωκίδα

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην περιοχή της Άμφισσας καθώς εκμεταλλευόμενες την ύφεση των καιρικών συνθηκών οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του μετώπου προς το Σερνικάκι, αλλά και την περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Από νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει την φωτιά η οποία δεν έχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο. Τα εναέρια μέσα πετούν από τις έξι το πρωί για να περιορίσουν τις μικρές εστίες. Παράλληλα, σε εξέλιξη δε είναι και το πύρινο μέτωπο στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου στην Αργολίδα.

Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Πάντως, πολύ αυξημένος – σύμφωνα με τον ειδικό χάρτη που εξέδωσε η Πυροσβεστική – εμφανίζεται και σήμερα ο κίνδυνος της πυρκαγιάς. Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και σήμερα σε Αττική, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Ηλεία και Αχαΐα, προειδοποιεί η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας.

Ωστόσο η ύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να μαίνεται στη Φωκίδα με τον κίνδυνο να φτάσει στον εθνικό δρυμό του Παρνασσού. Εκκενώθηκε προλήπτικά η βόρεια Ιτέα και οι κάτοικοι με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς. Η φωτιά, παραμένει ακόμη σε απόσταση από τον οικισμό, ενώ υπάρχουν φόβοι για επέκταση της κυρίως σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις και ποιμνιοστάσια.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης της κινητοποιήθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο συνδράμοντας το έργο των 150 πυροσβεστών με 48 οχήματα και 4 πεζοπόρων τμημάτων.

Τα έξι μέτωπα της φωτιάς συνεχίζουν την καταστροφική τους πορεία με μεγάλο θύμα τον ελαιώνα της Άμφισσας, όπου έχουν σημειωθεί τρομακτικές ζημιές.
Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία, από το 57ο έως το 64ο χλμ, στο δρόμο Άμφισσας – Λιβαδειάς, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Παράλληλα, έχει προωθηθεί και αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της Δημοτικής Ενότητας  Ιτέας,  Άμφισσας και Δελφών.

Σε εξέλιξη και η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά Κρανιδίου, στην Αργολίδα. “Υπάρχει μία αναζωπύρωση δίπλα ακριβώς από μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά, ανέφερε ο δήμαρχος Ερμιονίδας. Για τους ενοίκους της μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, ο κ. Γεωργόπουλος είπε, ότι απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ όσοι βρίσκονταν στην παραλία μεταφέρθηκαν, μέσω θαλάσσης, σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες. Από την πυρκαγιά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, τουλάχιστον 15 τουριστικές κατοικίες.

Πυρκαγιά μαίνεται και στην περιοχή Ακρωτήριο Αράπης, στο Άγιο Όρος, χωρίς να απειλούνται μοναστήρια.

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές, στο Σχηματάρι  Βοιωτίας, όπου χθες εκκενώθηκε προληπτικά το Δήλεσι, αλλά και στην Ηλεία, όπου εκκενώθηκε το χωριό Λάττα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σήμερα, σε Αττική, Στερεά και Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά Ανατολικού Αιγαίου.

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share