X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣεισμός 5 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κοντά στον Ιτέα – Αισθητός και στην...

Σεισμός 5 Ρίχτερ στον Κορινθιακό κοντά στον Ιτέα – Αισθητός και στην Αττική

Ισχυρός σεισμός με επίκεντρο τον Κορινθιακό σημειώθηκε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική και είχε εστιακό βάθος 13.3 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του είναι 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας. Η αρχική εκτίμηση της σεισμικής δόνησης ήταν 4.9 Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση, στις 1:02 τα ξημερώματα της Κυριακής (9/10) έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας.

Σύμφωνα με αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίστηκε περίπου 12 χιλιόμετρα νότια της Δεσφίνας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περί τα 13 χιλιόμετρα.

Η ένταση του σεισμού ήταν τέτοια που έγινε άμεσα αισθητός στην Αττική, ακόμα και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 16 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιτέας.

Η διάρκεια του σεισμού ήταν 3-5 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθύμιο Λέκκα η δόνηση έγινε αισθητη στην Αττική λόγω της κατευθυντικότητας της. Όπως είπε πρόκειται για έναν επιφανειακό σεισμό στην περιοχή του βόρειου Κορινθιακού.«Είναι μία δόνηση που εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικότητας της περιοχής και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου» τόνισε.

Ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Τάγκαλης είπε πως δεν έχει μεχρι στιγμής εικόνα για ζημιές ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οχήματα της Πυροσβεστικής είναι ήδη στους δρόμους για προληπτικούς λόγους.

Πηγή:http://www.ertnews.gr

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share