X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτα λευκά η Μαγιόρκα, μετά την επέλαση του χιονιά στην Ισπανία

Στα λευκά η Μαγιόρκα, μετά την επέλαση του χιονιά στην Ισπανία

Το νησιωτικό τουριστικό θέρετρο της Μαγιόρκα καλύφθηκε με χιόνι σήμερα, μετά την επέλαση του χιονιά, με δυνατούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες σε πολλά μέρη της χώρας.

Η Μαγιόρκα επηρεάζεται συνήθως από ήπιους χειμώνες, όπως η καταιγίδα Juliette κάλυψε με χιόνι τις ορεινές περιοχές της.

Μέσα σε 24 ώρες το ύψος του χιονιού στις βόρειες περιοχές του νησιού έφτασε το ένα μέτρο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας, που έκανε λόγο για «ασυνήθιστη χιονόπτωση». Δυνατοί άνεμοι με ταχύτητα έως 117 χλμ/ώρα συνόδευσαν τον χιονιά, καθώς επίσης και ραγδαία βροχόπτωση.

Οι βροχοπτώσεις εικάζεται ότι προκάλεσαν πολλές κατολισθήσεις στην πρωτεύουσα του νησιού, Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Οι Βαλεριάδες νήσοι, Μαγιόρκα, Μενόρκα και Ίμπιζα, απολαμβάνουν κατά κανόνα περίπου 300 μέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, όμως η κακοκαιρία που έπληξε όλη την Ισπανία, προκαλώντας χαμηλές θερμοκρασίες έως και -16 βαθμούς Κελσίου, προκάλεσε πρωτόγνωρα φαινόμενα στην περιοχή. Χιόνι είδαν επίσης και άλλες ισπανικές πόλεις όπου το φαινόμενο είναι σπάνιο, όπως η Σαν Σεμπαστιάν και η Βαρκελώνη.

Η κακοκαιρία, που σύμφωνα με την τοπική μετεωρολογική υπηρεσία οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες από την Αρκτική, θα συνεχίσει να κινείται προς το εσωτερικό της χώρας, που προετοιμάζεται για το ψύχος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share