X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτη Μάλτα για Σύνοδο EU-MED9 ο Υπουργός Ενέργειας

Στη Μάλτα για Σύνοδο EU-MED9 ο Υπουργός Ενέργειας

Στην πρώτη Σύνοδο Υπουργών Ενέργειας των EU-MED 9, την Πέμπτη, στη Μάλτα, η οποία θα ασχοληθεί με την ενεργειακή ασφάλεια και την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Παπαναστασίου αναχωρεί το απόγευμα για τη Μάλτα, όπου αύριο, Πέμπτη, θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας των χωρών EU-MED 9, μαζί με τους ομολόγους του από Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Μάλτα, Πορτογαλία και Σλοβενία.

«Κατά τη Σύνοδο, οι αρμόδιοι Υπουργοί των εννέα μεσογειακών χωρών, μελών της ΕΕ, θα συζητήσουν τους τρόπους για ενίσχυση της ενεργειακής τους ασφάλειας και, παράλληλα, για επίσπευση των προσπαθειών τους για μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, στη βάση του στόχου της ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050», προστίθεται.

Σκοπός, σημειώνεται, «είναι η ανάπτυξη της Μεσογείου ως Κόμβου Πράσινης Ενέργειας (Mediterranean Green Energy Hub), μέσω του οποίου η εν λόγω ενέργεια θα μπορεί να μεταφέρεται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες».

Οι εργασίες της Συνόδου αναμένεται να ολοκληρωθούν με Κοινή Δήλωση των Υπουργών Ενέργειας των EU-MED 9.

Ο κ. Παπαναστασίου θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share