X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτην Ανατολική Λιβύη μεταβαίνει αύριο ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Στην Ανατολική Λιβύη μεταβαίνει αύριο ο Έλληνας ΥΠΕΞ

Στην Ανατολική Λιβύη θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, καθώς και ΜΕ άλλους Λίβυους αξιωματούχους.

Κατά την επίσκεψη του κ. Δένδια και εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, θα πραγματοποιηθεί παράδοση δωρεάς εμβολίων κατά του COVID-19.

Κατά την παραμονή του στη Βεγγάζη, ο κ. Δένδιας θα παραστεί και σε εκδήλωση παρουσίασης συνεισφοράς της Ελλάδος σε πρόγραμμα του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ (World Food Programme) για την αποκατάσταση του Λιμένα της Βεγγάζης.

Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο λιμένας αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία ως πύλη εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Υποσαχάρια Αφρική για την αντιμετώπιση επισιτιστικών κρίσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Επιπλέον, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της ελληνικής Κοινότητας της Βεγγάζης.

Οι συζητήσεις με τους Λίβυους αξιωματούχους κατά την επίσκεψη του κ. Δένδια αναμένεται να εστιάσουν στην ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης, στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαίτερα του Δικαίου της Θάλασσας, στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λιβύης και στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου. Αναμένεται, επίσης, να συζητηθεί η συνταγματική βάση για τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share