X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτην Αστυνομία οι εκθέσεις για το σχολικό λεωφορείο και αρχίζουν τεχνικοί έλεγχοι

Στην Αστυνομία οι εκθέσεις για το σχολικό λεωφορείο και αρχίζουν τεχνικοί έλεγχοι

Οι εκθέσεις για τα αίτια του ατυχήματος που σημειώθηκε με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές σε σχολική εκδρομή θα διαβιβαστούν στην Αστυνομία για διερεύνηση ενδεχόμενου πιθανού ποινικού αδικήματος και θα αρχίσει δειγματοληπτικός τεχνικός έλεγχος λεωφορείων ηλικίας 10 ετών και άνω το αμέσως επόμενο διάστημα από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ), ανάμεσα σε άλλα μέτρα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ο Υπουργός, Αλέξης Βαφεάδης ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της διερεύνησης του περιστατικού με το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στην Επαρχία Λάρνακας και έδωσε οδηγίες να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Σημειώνεται ότι οι εκθέσεις που ετοιμάστηκαν από το ΤΟΜ και το ΤΥΜΗ, θα διαβιβαστούν στην Αστυνομία για διερεύνηση ενδεχόμενου πιθανού ποινικού αδικήματος.

Όσον αφορά τα μέτρα, αναφέρεται ότι, πέρα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έχει ζητήσει ο Υπουργός, έχει ήδη κληθεί ολόκληρος ο επιβατικός στόλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του συγκεκριμένου λεωφορείου για ολοκληρωμένο έλεγχο στα Κέντρα Επιθεώρησης Μηχανοκινήτων Οχημάτων του ΤΟΜ.

Επίσης, στο πλαίσιο των μέτρων που θα ληφθούν, το ΤΟΜ θα αποστείλει επιστολές σε όλες τις εταιρείες που διαθέτουν λεωφορεία, με την καταγραφή συστάσεων σε σχέση με ελέγχους που πρέπει να διενεργούν πριν την έναρξη της ημερήσιας εργασίας των λεωφορείων τους.

Ακόμα, το ΤΟΜ θα εκδώσει Τεχνική Οδηγία σε όλα τα Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) όπως ελέγχουν και τη σωστή εφαρμογή των τροχών και θα διεξάγει Εκστρατεία Τεχνικών Οδικών Ελέγχων σε βαρέα οχήματα.

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών (ΤΗΜΥ) θα εκδώσει ανακοίνωση για να ενημερώσει το κοινό για τα απαραίτητα πιστοποιητικά που πρέπει να λαμβάνει όταν διεκπεραιώνεται η συντήρηση και θα πραγματοποιήσει ελέγχους στα συνεργεία αλλαγής ελαστικών αυτοκινήτων για να διαπιστωθεί εάν εφαρμόζονται οι σωστές διαδικασίες κατά την αλλαγή ελαστικών.

Τέλος, το Υπουργείο θα ετοιμάσει προσχέδιο κανονισμών για συχνότερο έλεγχο βαρέων οχημάτων άνω των δέκα ετών, κάθε έξι μήνες, και το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share