X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην Αθήνα τη Τετάρτη ο Πρόεδρος, συνάντηση με Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου και θεμέλιος λίθος...

Στην Αθήνα τη Τετάρτη ο Πρόεδρος, συνάντηση με Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου και θεμέλιος λίθος για έργα στο Μάτι

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην ατζέντα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ, θα είναι η τουρκική προκλητικότητα. Ο κ. Ιωσήφ σημειώνει ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν συνάδει με μία εποικοδομητική στάση η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει μια ειλικρινή συζήτηση για λύση του κυπριακού προβλήματος. Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι συνομιλητές του αναμένεται να επαναλάβουν τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους, αναφέρεται, για τη συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Στις συναντήσεις θα τονιστεί, επίσης, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία λύση δύο κρατών στο Κυπριακό ή λύση, η οποία θα είναι εκτός του πλαισίου που προσδιορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ή το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ευχαριστήσει την Ελλάδα για την αμέριστη στήριξη της, αναφέρει ο κ. Ιωσήφ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας θα γίνει υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας για την αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών από τους Υπουργούς Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρόδρομο Προδρόμου, και Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Νίκη Κεραμέως.

Ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το Μάτι και θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο για έργα που αφορούν την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση περιοχών της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018.

Η αναβάθμιση και ανασυγκρότηση των περιοχών θα γίνει με χρηματοδότηση από πόρους που συγκεντρώθηκαν από συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας και από δωρεές ιδιωτών.

Πρόκειται, σημειώνεται στην ανακοίνωση, για μία σημαντική παρέμβαση που φέρει τη σφραγίδα του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι μια πράξη  αλληλεγγύης και ευγνωμοσύνης προς την Ελλάδα. Το κόστος των έργων θα ανέλθει περίπου στα  12 εκατομμύρια ευρώ. Τα 11 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα υπόλοιπα από δωρεές των Κυπρίων πολιτών.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα – συγκεντρώσεις και συναντήσεις, εγκαίνια έργων

Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του καζίνου – θερέτρου, στη Λεμεσό, η λειτουργία του οποίου συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Κύπρος, δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για την οικονομία του τόπου.

Ακολούθως θα παρευρεθεί στην προεκλογική συγκέντρωση στο Monte Caputo, στη Λεμεσό, του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Θα τελέσει εγκαίνια νηπιαγωγείου στο Φρέναρος, θα επιθεωρήσει τον δρόμο Σωτήρας – Δερύνειας και θα εγκαινιάσει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Σωτήρας.

Επίσης θα γίνουν τα εγκαίνια ακόμα ενός σημαντικού έργου στην επαρχία Αμμοχώστου. Πρόκειται για τα εγκαίνια του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο από το 1974, λόγω της τουρκικής εισβολής και της κατοχής, είχε ενοποιηθεί προσωρινά με το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο και θα στεγάζεται, μέχρι την επιστροφή στην Αμμόχωστο, στον Δήμο Παραλιμνίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγκαινιάσει την ανάπλαση στο κέντρο της Αγίας Νάπας, τη φάση της οδού Τεύκρου Ανθία. Είναι ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και στηρίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής, σημειώνει ο κ. Ιωσήφ

Τελευταίος σταθμός του Προέδρου Αναστασιάδη θα είναι το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα». Το απόγευμα θα τελέσει τα εγκαίνια της Αναδρομικής Έκθεσης Ζωγραφικής του Άκη Θεοδοσίου στην αίθουσα του Αρχείου του ΡΙΚ.

Την Πέμπτη, εξάλλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί στην τελική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 9.30πμ, στο Λανίτειο Λύκειο, Κέντρο Α’, στη Λεμεσό.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share