X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτη Μόσχα την Πέμπτη η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου

Στη Μόσχα την Πέμπτη η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου

Στη Μόσχα θα ταξιδέψει την Πέμπτη η Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας για συνομιλίες με το Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ αναφορικά με την ένταση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.

Η κ. Τρας, η πρώτη επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας που επισκέπτεται τη Ρωσία εδώ και τέσσερα χρόνια, αναμένεται να καλέσει τη ρωσική κυβέρνηση «να αποκλιμακώσει την ένταση και να πάψει την απρόκλητη επιθετικότητά της».

Θα επαναλάβει δε προς τον κ. Λαβρόφ την πάγια επωδό των βρετανικών προειδοποιήσεων, ότι δηλαδή μία εισβολή στην Ουκρανία θα δημιουργήσει ένα «παρατεταμένο αδιέξοδο» με τεράστιο τίμημα για τη Ρωσία, τόσο οικονομικό όσο και σε επίπεδο απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Σε ανάρτηση στο Twitter την Κυριακή η κ. Τρας σχολίασε ότι «τα βάθη των ρωσικών αποπειρών να υποσκάψουν και να απειλήσουν την Ουκρανία είναι ξεκάθαρα».

Συμπλήρωσε πως οι ενέργειες της Ρωσίας δείχνουν πως «οι ισχυρισμοί ότι δεν σχεδιάζει να εισβάλει είναι ψευδείς».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι οι βρετανικές πληροφορίες ασφαλείας επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα των ΗΠΑ πως η Ρωσία σχεδιάζει να στήσει πλασματική επίθεση σε βάρος της ώστε να δικαιολογήσει την εισβολή επί ουκρανικού εδάφους.

Η κ. Τρας επρόκειτο να ταξιδέψει στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα συνοδεύουσα τον Πρωθυπουργό Τζόνσον, αλλά έμεινε στο Λονδίνο σε απομόνωση λόγω προσβολής από τον κορωνοϊό.

Το Σάββατο ο Μπόρις Τζόνσον είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον οποίο συμφώνησε στην ανάγκη ενιαίου μετώπου από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share