X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο 2,2%, από 3,6%, υποβάθμισε την ανάπτυξη της οικονομίας το 2022, το...

Στο 2,2%, από 3,6%, υποβάθμισε την ανάπτυξη της οικονομίας το 2022, το ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, δεν υπάρχει ένδειξη για μη προμήθεια ρωσικού αερίου

Στο 2,2% υποβάθμισε την Τετάρτη την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2022, το Υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας, σε σχέση με ανάπτυξη 3,6% που ανέμενε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι κυρώσεις και οι υψηλές τιμές ενέργειας, πλήττουν την οικονομική παραγωγή.

Το γερμανικό Υπουργείο αναμένει τώρα ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,5% το 2023, από 2,3% που προβλεπόταν προηγουμένως.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένει πως ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 6,1% το 2022 και στο 2,8% το επόμενο έτος, καθώς οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας αυξάνουν τις τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σημειώνει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας.

Σε σχέση με την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η Ρωσία θα σταματήσει να παραδίδει φυσικό αέριο στη Γερμανία μετά την απόφαση του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία επειδή δεν πλήρωσαν το φυσικό αέριο σε ρούβλια.

Ταυτόχρονα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών τονίζει πως στόχος είναι να τεθεί φρένο στην αύξηση του δημόσιου χρέους το 2023.

Ο κ. Λίντνερ είπε ότι η Γερμανία θα επιστρέψει το επόμενο έτος στον κανόνα για το δημόσιο χρέος που προβλέπεται στο Σύνταγμα και ο οποίος περιορίζει τον νέο δανεισμό σε ένα μικρό ποσοστό της οικονομικής παραγωγής.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share