X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣτο ΗΒ από Tata Ινδίας το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρονικών οχημάτων

Στο ΗΒ από Tata Ινδίας το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρονικών οχημάτων

Την κατασκευή ενός γιγάντιου εργοστασίου στη Βρετανία για την κατασκευή μπαταριών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ινδικός όμιλος Tata Group, καθώς οι χώρες επιταχύνουν την απομάκρυνση από τα οχήματα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

Το εργοστάσιο αξίας 4 δισεκατομμυρίων στερλινών στην κομητεία του Σόμερσετ, στη νοτιοδυτική Αγγλία, θα είναι το πρώτο γιγαντιαίο εργοστάσιο της Tata, εκτός Ινδίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να κέρδισε τον ανταγωνισμό από την Ισπανία για το έργο, το οποίο θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Το εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς χώρους παραγωγής κυψελών μπαταριών με δυναμικότητα 40 γιγαβατώρες, αναφέρει η Tata σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση αποτελεί σημαντική ενίσχυση της εικόνας του Συντηρητικού Πρωθυπουργούς της Βρετανίας Ρίσι Σουνάκ, καθώς έρχεται την παραμονή τριών κρίσιμων επαναληπτικών εκλογών στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένης μιας στο Σόμερσετ.

“Ο όμιλος Tata θα δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής κυψελών μπαταριών στην Ευρώπη, στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ο Πρόεδρός του ομίλου N. Chandrasekaran.

“Η επένδυσή μας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων λιρών θα φέρει τεχνολογία αιχμής στη χώρα”, πρόσθεσε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share