X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών, στο 5,1%, εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός...

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών, στο 5,1%, εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Βρετανία

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 και πλέον ετών λόγω της ευρείας αύξησης των τιμών, εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός στην Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, παραμονές της απόφασης της (Κεντρικής) Τράπεζας της Αγγλίας σε σχέση με το ύψος των επιτοκίων.

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού εκτινάχθηκε στο 5,1% τον Νοέμβριο, μετά την αύξηση 4,2% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) της Βρετανίας.

Αυτό αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2011, με τις πληθωριστικές πιέσεις να οφείλονται εν μέρει στο άλμα του κόστους καυσίμων.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, της οποίας το κύριο καθήκον είναι να διατηρήσει τον πληθωρισμό κοντά στο 2,0%, αναμένεται ωστόσο να διατηρήσει το ιστορικό χαμηλό επιτόκιο την Πέμπτη λόγω των αναταραχών στην οικονομία από τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού Όμικρον.

Οι κεντρικές τράπεζες συνήθως χρησιμοποιούν τις αυξήσεις επιτοκίων για να περιορίσουν τον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος επιβαρύνει τις εταιρείες και τους καταναλωτές, παγκοσμίως.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share