X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο συνέδριο του EUROMIL συμμετείχε ο ΣΑΚΣ

Στο συνέδριο του EUROMIL συμμετείχε ο ΣΑΚΣ

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού συμμετείχε στο 125o Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Συνδέσμων και Συντεχνιών EUROMIL που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Trenčín της Σλοβακίας όπου έθεσε το θέμα των παράτυπων μεταναστών ενώ έγινε αναφορά και στο Κυπριακό.

Το συνέδριο φιλοξενήθηκε από τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο της Σλοβακίας ZVSR, ενώ πέραν από τις αντιπροσωπείες των μελών του EUROMIL, παρόντες ήταν επιστημονικό προσωπικό και στρατιωτικοί αντιπρόσωποι από το Υπουργείο Άμυνας της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες συζήτησαν επιμέρους ζητήματα που άπτονται του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μελών αλλά και του ίδιου του οργανισμού EUROMIL. Ειδικότερα συζητήθηκε η δυνατότητα ίσης εκπροσώπησης και η εξασφάλιση δικαιώματος συμμετοχής των διάφορων στρατιωτικών οργανώσεων σε κάθε χώρα μέλος του EUROMIL. Αξιοσημείωτη αναφορά έγινε στην έγκριση συμμετοχής του νεοσύστατου Ιταλικού συνδέσμου ITAMIL ως μέλος του οργανισμού ΕUROMIL, υπό το καθεστώς του παρατηρητή.

Επιπλέον παρουσιάστηκαν και οι εξαμηνιαίες ενημερωτικές εκθέσεις (national reports) εκάστου συνδέσμου-οργανισμού, οι οποίες αφορούν το σύνολο των δραστηριοτήτων αλλά και προκλήσεων-προβλημάτων που αντιμετωπίζει έκαστο μέλος καθώς και τις ενέργειες που γίνονται για την επίλυση τους.

Τον Σύνδεσμο Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού αντιπροσώπευσαν ο Λοχαγός Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ο Λοχαγός Μωυσής Σάββα και η Ανθυποπλοίαρχος Λάουρα Παπακωνσταντίνου.

Πρώτιστο θέμα για τον Σύνδεσμο Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ) ήταν αναφορά στην συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του 37% του εδάφους της  Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1974. Σχετικά με τα ευρύτερα θέματα ασφαλείας αναφορά έγινε στις δυσανάλογες ροές παράτυπων μεταναστών, τις οποίες αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και για τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Ακολούθως ο ΣΑΚΣ αναφέρθηκε στην επιτυχή εφαρμογή του κανονισμού για την ρύθμιση του χρόνου εργασίας του στρατιωτικού προσωπικού, μετά από χρόνια προσπαθειών τόσο του ΣΑΚΣ όσο και του Συνδέσμου Υπαξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΥΚΣ) και της αμέριστης υποστήριξης του ΕUROMIL.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία του ΣΑΚΣ συμμετείχε μαζί με την αντίστοιχη του ΣΥΚΣ στην ομάδα εργασίας «ΚΜ της ΕΕ της νότιας Ευρώπης (Μεσογείου)» σε εργαστήριο ανταλλαγής απόψεων με θέμα την αποκατάσταση και την κοινωνική ευημερία των βετεράνων πολέμου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share