X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτο τελικό στάδιο η προετοιμασία Μνημονίου Συναντίληψης με Ιρλανδία για γεωργία

Στο τελικό στάδιο η προετοιμασία Μνημονίου Συναντίληψης με Ιρλανδία για γεωργία

Τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε γεωργικά και άλλα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είχε την ευκαιρία να συζητήσει την Τετάρτη ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος με τον Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο Conor Long, με τον Υπουργό να σημειώνει ότι η προετοιμασία διμερούς Μνημονίου Συναντίληψης για σύγχρονες γεωργικές πρακτικές και έρευνα βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, επίκεντρο της συνάντησης, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις των δύο χωρών, αποτέλεσε το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Ιρλανδίας με θέμα «Σύγχρονες Γεωργικές Πρακτικές και Έρευνα», ενόψει και της επικείμενης επίσημης επίσκεψης της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ιρλανδία, με τον κ. Ξενοφώντος να σημειώνει ότι η διαδικασία προετοιμασίας του Μνημονίου προς υπογραφή από τους δύο αρμόδιους Υπουργούς Γεωργίας Κύπρου και Ιρλανδίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Συμπληρώνεται πως το Μνημόνιο περιλαμβάνει συνεργασία στη γενετική βελτίωση των αιγοπροβάτων, με απώτερο στόχο την υποστήριξη της εφαρμογής του χαλλουμιού ΠΟΠ, καθώς και στην ιχνηλασιμότητα τροφίμων και την καταπολέμηση της απάτης στα τρόφιμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Long εξέφρασε την ευαρέσκειά του και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share